Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wojskowa kuchenka żelowa


Recommended Posts

chyba mnie źle zrozumiałeś.

Ta szwajcarska kuchenka, którą wskazałeś to też kuchenka żelowa.

W odróżnieniu od serbskich jest mniejsza. Co do samego żelu - możesz się rozejrzeć za żelem do podgrzewaczy (albo kominków) - choćby w makro :)

Link to post
Share on other sites

arend nie wprowadzaj w błąd. Żelowany spirytus do podgrzewaczy można na litry kupić. Hasło to bioetanol (np. na allegro). Żel, pasta, co chcesz.

 

Nie wiedziałem. Ale czy rzeczywiście jest sens kupować.

 

 

Edyt (jakies 10 minut póżniej):

Biorąc pod uwagą cenę litra gluta i cenę nowej puszki rzeczywiście sens jest. Pytanie jest tylko takie ile czasu wytrzyma blacha kuchenki (bo się przyznamże mimo iz kupowałem kuchenki służyły jako żródło gluta do rozpalania ogniska)

Link to post
Share on other sites

to tylko jeszcze dodam od siebie iż szwajcarska puszka wytrzymuje spokojnie pięciokrotne spalenie zawartości (1 oryginał + 4 napełnienia żelem z makro).

Faktem jest, że żel "niewojskowy" wydaje się nieco mniej "kaloryczny" i spala się szybciej.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...