CzubekZPolski Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 Witam, po wielu dniach spędzony w internecie i na forum postanowiłem zakupić karabin I klasy. Zastanawiam się nad kupnem repliki tej "emki" :http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=11065&name=ASG_-_Armalite_M15A4_Carbine_-_Next_Generation_Proline_-_17391. Mam również kilka pytań: Czy w tej cenie będzie lepsza replika m4? Jaki akumulator i ładowarkę wybrać? Czy te okulary wystarczą:http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=2703&name=Bolle_Safety_-_Okulary_Ochronne_-_SUPER_NYLSUN_-_Clear_-_SNPI czy może coś droższego: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=3139&name=Bolle_Safety_-_Okulary_Ochronne_-_AXIS_II_-_Clear_-_AXPSI? Jeśli chodzi o maskę na zęby czy taka http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=12893&name=TMC_-_Maska_z_siatki_-_Strike_Steel_Half_Face_Mask_-_Wolf_-_Zielony_OD może być? I jakie magazynki real-cap polecacie do tej "emki"? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 Ad1. Owszem, znajdzie się . Nietaktem jest pytać o eMkę nie zaglądając tu http://forum.wmasg.pl/topic/136561-repliki-m4-wybor-ostateczny/ Ad2. Jeżeli do tej repliki to nieduże 7,4v LiPo. O bateriach i ładowarkach jest wydzielony temat. Trzeba zajrzeć i poczytać. Ad3. Ochronę oczu nie kupujemy pod wyznacznikiem ceny a czy będzie nam pasowała do twarzy i czy ma odpowiednie atesty. Obie pokazane przez ciebie pozycje są dobre. Ad4. Owszem może. Quote Link to post Share on other sites
ASGzielony Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 Jeżeli chodzi o magazynki to powiem tak. Jeśli kochasz realizm to kup 4 low capy a jeśli nie to weż dwa midy i będzie po sprawie. Ps Magazynki będą pasować nawet z chińskiej firmy jak boyi. Quote Link to post Share on other sites
CzubekZPolski Posted November 3, 2014 Author Report Share Posted November 3, 2014 Arend w tej cenie jaki byś model polecił z m4? Bo w tej "emce" z ASG zaciekawił mnie szkielet ultimate i stalowy antireversal w stocku, a po przeczytaniu recenzjihttp://wmasg.pl/pl/armoury/show/401174 stwierdziłem, że może być dobra. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 Osobiście żadnej, ja jestem chłopiec z kałaszami. Quote Link to post Share on other sites
CzubekZPolski Posted November 3, 2014 Author Report Share Posted November 3, 2014 Niestety kalachy mi się nie podobaja tak bardzo jak emki. Może kiedyś indziej zakupie. Ale na razie poczytam jeszcze opini o tej emce z ASG. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 Replika w stocku jest dobra wystarczająca, z zewnątrz również całkiem dobrze się prezentuje, ale potencjału tuningowego zbytnio nie posiada. Jak będziesz chciał w przyszłości zwiększyć moc i zasięg, to trochę za to zapłacisz... Ma też pewne części zewnętrzne niestandardowe ale tymi akurat bym się nie przejmował. Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Replika w stocku jest dobra wystarczająca, z zewnątrz również całkiem dobrze się prezentuje, ale potencjału tuningowego zbytnio nie posiada. Jak będziesz chciał w przyszłości zwiększyć moc i zasięg, to trochę za to zapłacisz... Ma też pewne części zewnętrzne niestandardowe ale tymi akurat bym się nie przejmował. Specna ma potencjał tuningowy? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Kiedyś napaliłem się na kupno eMki ProLine od ASG, dokładnie obadałem temat, zrobiłem sobie plan tuningowy. Z braku funduszy na jakiś czas odłożyłem plany na bok. W miedzy czasie wypuszczona została Specna. Z ciekawości zacząłem czytać i o niej. Co się okazało? Specna oferuje tą samą jakość za niższą cenę. ASG jest poskładane na najbardziej podstawowych częściach, płaskie głowice, przeciętne zębatki, silnik cipka na którym m120 to max, wyżej zaczynają się agonalne jęki. Do tego wszystko od Ultimate, które często gryzie się z komponentami innych producentów, więc tworzy tylko problemy przy chęci wsadzenia czegoś lepszej jakości. Specna przynajmniej ma w standardzie solidne zęby i szkielet, a do tego łyka wszystkie możliwe części zamienne, więc potencjał tuningowy w przeciwieństwie do ASG ma ogromny. Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Ok ;) Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Ja specny polecić nie mogę, po wyjęciu z pudełka nadaje się jedynie na serwis, poza tym słabe body. To taki chińczyk, ASG chociaż zewnętrznie jest ok Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 MrMCET odblokujesz mnie? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 ASG chociaż zewnętrznie jest ok Niet. Porównujesz ziemniaka z kartoflem. Dla ASG body klepie jakaś tam chińska fabryczka, w tej chwili nie pamiętam już nazwy, jest w odpowiednim temacie. Jednak z tym że Specne trzeba rozdziewiczyć na serwisie to się zgodzę, jednak wciąż wychodzi korzystniej od ASG. Zwłasza gdy planujemy tuning. Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Emcet proszę. Quote Link to post Share on other sites
Sabtinama Posted Tuesday at 11:07 AM Report Share Posted Tuesday at 11:07 AM On 11/5/2014 at 3:49 PM, Emcet said: Niet. Porównujesz ziemniaka z kartoflem. Dla ASG body klepie jakaś tam chińska fabryczka, w tej chwili nie pamiętam już nazwy, jest w odpowiednim temacie. Jednak z tym że Specne trzeba rozdziewiczyć na serwisie to się zgodzę, jednak wciąż wychodzi korzystniej od ASG. Zwłasza gdy planujemy tuning. Masz rację, Specna Arms to dobry wybór na start, szczególnie jeśli planujemy tuning. Choć wymaga serwisu na początku, to nadal wychodzi korzystniej w porównaniu do wielu innych opcji ASG. Ważne, by dostosować sprzęt do własnych potrzeb i możliwości. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted Tuesday at 04:20 PM Report Share Posted Tuesday at 04:20 PM Ło kurczaki! 10 letnia łopata - szacun. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted Wednesday at 03:22 PM Report Share Posted Wednesday at 03:22 PM Widać czyta Fo. Też szacun. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts