sjzmisiek Posted October 4, 2021 Report Share Posted October 4, 2021 (edited) Beretta, która miała być " na części " dostanie nowe życie. Jest to składak z hfc i WE, klonów starego systemu Marui, czyli gbb. Po oględzinach systemu dziewiątki stwierdziłem, że da się odchudzić zamek i zrobić coś na kształt hi-capy xh2201/2 armorer works, bądź pierwowzoru (konwersji) firm takich jak airsoft masterpiece , gunsmitch bross czy creation. Man tu na myśli wersję dragon 6 inch . Miałem trochę materiałów, z których dałoby się coś takiego "sklecić" więc podocinałem profile, przeszlifowałem z grubsza i dopasowałem. Wstępnie wyszło coś takiego Zakładam, że fani klasycznej dziewiątki mogą mnie znienawidzić ale jakoś to przełknę. Z uwagi na system na końcu lufy i cięty zamek rozkładanie repliki jest specyficzne ale nawet łatwiejsze niż w oryginale. Replika działa dobrze mimo przeprowadzonych operacji. Czeka ją jeszcze trochę wiercenia , gwintowania otworów, wypełniania pustych przestrzeni na dolnej dobudówce ramy i kompensatorze wzorowanym na ww customowej hi-capie. Dojdzie jeszcze modelowanie kompensatora i na koniec malowanie. Zastanawiam się jeszcze ale skoro ma to być coś na kształt "race gun'a" możliwe, że nie będzie to czarna spluwa. Jak dodam coś do repliki to się pochwalę. Pozdro Edited October 4, 2021 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted October 10, 2021 Author Report Share Posted October 10, 2021 W.I.P Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 25, 2022 Author Report Share Posted March 25, 2022 Wstępnie wygląda to tak... Ale jeszcze coś pozmieniam. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 23, 2023 Author Report Share Posted June 23, 2023 (edited) Takie coś narazie ulepiłem XD https://m.youtube.com/watch?v=1LtOOlEyRuE Edited June 23, 2023 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 25, 2023 Report Share Posted June 25, 2023 Sztos robota :) Pierwsze skojarzenie to Beretta z Robocopa :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts