Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GBB Double Bell AM.45 797, magazynek wysypuje kulki

Recommended Posts

Cześć,

zacząłem przygodę z airsoftem od spełnienia marzenia z czasów dzieciaka i kupiłem kupiłem replikę Colta Defendera z blowbackiem, na green gaz. Zależało mi na niezbyt drogim, ale ciężkim, realistycznie wyglądającym pistolecie do celów rekreacyjnych - przydomowe, sporadyczne strzelanie.

Ostatnio po jakichś dwóch tygodniach załadowałem kulki, gaz i replika zacięła się. Kulki wypadały za każdym razem, kiedy dokładałem nowe. Po dokładnych oględzinach zauważyłem, że w cylindrze pękł bolec popychający kulki, więc wymieniłem na nowy. Nasmarowałem też oczywiście replikę, wyczyściłem lufę, ale nie wyeliminowało to zacięć. Przyjrzałem się magazynkowi i zorientowałem się, że to on nie trzyma kulek, czego efektem jest wyskakiwanie kilku kulek zaraz po włożeniu magazynka. Oczywiście kulki stłaczają się i blokują, a kolejne próby odblokowania zamka i strzały musiały uszkodzić cylinder na początku.

Magazynek jest dużo bardziej czuły na nietrzymanie kulek niż na początkowo po zakupie. Kiedy trzymam sam magazynek, lekkie dotknięcie pierwszej kulki wywołuje sprężynową lawinę kilku lub wszystkich następnych. Czy to możliwe, że smar mógł dostać się do magazynka i teraz wszystko się wyślizguje? Albo to wina wytarcia się plastikowych "kleszczy" magazynka? Czy konieczna jest wymiana magazynka? Mam niestety tylko ten stockowy.

Proszę o pomoc, jak temu zaradzić. 

Pozdrawiam,

Krzysztof

Jasne, rozumiem. Dołączam fotki i wideo:

1. Załadowany magazynek.

2. Mag obok repliki

3. Zbliżenie na wylot magazynka

4. Zacięcie po naciągnięciu zamka lub po pierwszym strzale (jeśli w ogóle się uda).

5. Zbliżenie na komorę przy odciągniętym zamku. Zwykle tak to wygląda już po normalnej siły zamontowaniu magazynka. Sprężyna maga wypycha kulki, a widełki na górze magazynka nie kontrują tej siły i wylatuje kilka kulek na raz. Blokują się potem w lufie i kolejno rządkiem.

6. Wideo z lekkim muśnięciem pierwszej kulki - wszystkie wylatują siłą sprężyny maga. Tu chyba powinna wypaść pierwsza kulka, a na jej miejsce wskoczyć następna, tak samo jak powinny być podawane po każdym strzale?

01_mag_pelny.jpg

02_mag+replika.jpg

03_zblizenie_mag.jpg

04_po_zaladunku_lub_strzale.jpg

05_po_zaladunku_lub_strzale_zamek_odciagniety.jpg