Neskey Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Witam, posiadam replike karabinka szturmowego M4 produkcji G&P. Ostatnio wacham się nad wymiana orginalnego korpusu na korpus KA ( http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2559 ) ze względu na atrapę zamka i patent z otwieraniem wyrzutnika łusek oraz mechnizmem przeciw wypadaniu przedniemu pinowi. Interesuje mnie jednak jakość wykonania samych oznaczeń na body i jak one się mają do tych z korpusu g&p oraz o spasowaniu dolnej części body z górnym. Jeżeli miał ktoś z tym doczynienia bardzobym prosił o opinię! Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Doświadczenia z całym body niestety nie mam mówię na wstępie, natomiast na podstawie komory i opinii ogólnej mogę powiedzieć że KA to dobry wybór - spasowanie body powinno być świetne, podobnie jak ogólna jakość wykonania. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Składałęm gnata na body KA. Genialna jakość, idealne spasowanie. Nic tylko brać jak Cie stać. Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Mam u siebie ten model o który pytasz. Ogólnie oznaczenia są wykonane czytelniej i staranniej niż w G&P, mają ostrzejsze kontury. Ich rozmieszczenie jest również inne - w G&P są za wysoko. Nie ma mowy o jakimkolwiek niespasowaniu połówek, szpar itp, wszystko jest na swoim miejscu i idealnie się pokrywa ;-) Postaram się później wrzucić fotki porównujące oznaczenia w GP/KA Pozdrawiam, Tomek! Quote Link to post Share on other sites
Neskey Posted February 9, 2009 Author Report Share Posted February 9, 2009 Jeżeli byłaby mozliwość pokazania realfoto do porównania obu korpusów baardzobyś mi pomógł! Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Tak jak obiecałem Oznaczenia G&P - jakie są każdy widzi King Arms Nie trzeba się specjalnie przyglądać żeby dostrzec różnicę ;-) Ogólnie spasowanie ekstra, żadnych szpar, piny nawet nie drgną. GB Classic Army wchodzi bez problemu z GP pewnie będzie podobnie. Warto zainwestować w dedykowany zatrzask magazynka KA, w tej chwili mam u siebie zatrzask od CA, jest trochę za krótki (co widać na fotce), zapytaj w asgshopie czy ten od GP będzie idealnie pasował. Jeśli masz tylko kasę to bierz bez zastanawiania, naprawdę warto. Pozdrawiam, Tomek! Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 A jak z kolorem KA w stosunku do np.: rączki transportowej G&P? Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Tego niestety nie wiem, nie mam w tej chwili dostępu do żadnej emki G&P. Ale skoro KA jak i G&P są grafitowe także jakichś dużych rozbieżności w kolorze bym się nie spodziewał. Chociaż wiadomo, dwóch różnych producentów - zapewne dwa różne odcienie grafitu. Najlepiej napisać do asgshopu i zapytać ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts