ross154 Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 (edited) W ostatni weekend został wykonany test wytrzymałości tych okularów na stokowej replice. Wynik: co prawda szybki wytrzymały strzały lecz wyleciały z wewnętrznych ramek. Następczy celny strzał z repliki spowodowałby uszkodzenie oka. Kiedy je kupowałem w strona http://www.bobster.pl wyglądała nieco inaczej. Wówczas były to okulary były przeznaczone dla wojska. Wprawdzie w obecnej wersji okulary nie znajdują się w dziale Okulary ASG czy Okulary dla wojska jednak ich opis sugeruje że te okulary mogą być stosowane w airsofcie: Sport & Street II to sportowe okulary ochronne zaprojektowane dla motocyklistów, jeżdżących na ATV i w off-roadzie. Posiadają mocną i lekką oprawę, wymienne poliwęglanowe soczewki w trzech kolorach, regulowane zauszniki, oraz elastyczny pasek zmieniający je w gogle niskoprofilowe. Dzięki swojej wyjątkowej konstrukcji znajdują zastosowanie w wielu dziedzinach sportu, oraz jako okulary taktyczne dla wojska i policji. Stosowane również przez rowerzystów, narciarzy, strzelców ASG. Doskonałe dla wszystkich aktywnie spędzających czas, zapewniają komfort i bezpieczeństwo nawet w ekstremalnych warunkach Wysłałem tą informację do sprzedawcy tych okularów w Polsce, liczę że zmieni ten opis zanim wydarzy się nieszczęśliwy wypadek. Będę monitorował tę sprawę. Szerszy opis i zdjęcie okularów zamieściłem tutaj Edited July 20, 2010 by Foka Quote Link to post Share on other sites
ross154 Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 Niestety do chwili obecnej nie ma odzewu ze strony sprzedawcy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts