Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Bobster Okulary Sport & Street II mogą być niebezpieczne

Recommended Posts

W ostatni weekend został wykonany test wytrzymałości tych okularów na stokowej replice.

Wynik: co prawda szybki wytrzymały strzały lecz wyleciały z wewnętrznych ramek. Następczy celny strzał z repliki spowodowałby uszkodzenie oka.

Kiedy je kupowałem w strona http://www.bobster.pl wyglądała nieco inaczej. Wówczas były to okulary były przeznaczone dla wojska. Wprawdzie w obecnej wersji okulary nie znajdują się w dziale Okulary ASG czy Okulary dla wojska jednak ich opis sugeruje że te okulary mogą być stosowane w airsofcie:

Sport & Street II to sportowe okulary ochronne zaprojektowane dla motocyklistów, jeżdżących na ATV i w off-roadzie. Posiadają mocną i lekką oprawę, wymienne poliwęglanowe soczewki w trzech kolorach, regulowane zauszniki, oraz elastyczny pasek zmieniający je w gogle niskoprofilowe. Dzięki swojej wyjątkowej konstrukcji znajdują zastosowanie w wielu dziedzinach sportu, oraz jako okulary taktyczne dla wojska i policji. Stosowane również przez rowerzystów, narciarzy, strzelców ASG. Doskonałe dla wszystkich aktywnie spędzających czas, zapewniają komfort i bezpieczeństwo nawet w ekstremalnych warunkach

Wysłałem tą informację do sprzedawcy tych okularów w Polsce, liczę że zmieni ten opis zanim wydarzy się nieszczęśliwy wypadek.

Będę monitorował tę sprawę.

Szerszy opis i zdjęcie okularów zamieściłem tutaj

Edited by Foka
  • 1 month later...