rogal138 Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Witajcie Mam bardzo dziwny problem w praktycznie nowej klamce, górny zawór w magazynku (cześć oznaczona strzałką) się przekrzywia, co uniemożliwia zaworowi pełne zamknięcie się. Wygląda to jakby zbijak uderzał zawór tak mocno że ta cześć uderza w dno miejsca na niego przeznaczonego (widać tam ślad od uderzeń) Krótko, WTF !? pomysły co z tym zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 (edited) Jeżeli wkładasz magazynek, do pistoletu nie naładowanego (czyli strzelisz na sucho i nie zaciągniesz zamka), to zawór lekko podnosi zbijak, jeśli zbijak chodzi za ciężko, może dojść do przekrzywienie się zaworu. Dobrze widać to przy zdjętym zamku. Następnym razem, jeśli magazynek jest w środku to zaciągnij zamek, co spowoduje schowanie się zbijaka(nie zapomnij o tym aby w komorze hopsiup nie została kulka, zapomnisz się kiedyś i strzelisz np w monitor). Edited July 28, 2010 by Koszyk Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted July 28, 2010 Author Report Share Posted July 28, 2010 Raczej to nie to, zbijak podnosi się z małym oporem zresztą uszkodzenie dotyczy części po drugiej stronie zaworu "od wewnątrz" jeśli dodać do tego widoczne ślady uderzeń, mogę z pewnością odrzucić tą opcję. Poważnie nie wiem co z tym zrobić, przecież nie będę zbijaka piłował !? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts