aLBEDo Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Witam. Szukałem i nic nie znalazłem na temat repliki G&P M4 Enforcer Może ktoś z was ma tą replikę lub zna odpowiedzi na moje pytania, ponieważ przed zakupem chciałbym rozwiać kilka wątpliwości. Jest tam zainstalowana lufa o długości 260mm. Moje pytanie brzmi czy zmieści się tam lufa o długości 300mm bez żadnych przeróbek ? Jeżeli chciałbym wstawić tam lufę 363mm to muszę zmienić tłumik na dłuższy natomiast wydaję mi się, że lufa zewnętrzna może zbyt mało wystawać z RIS'a aby przykręcić tam tłumik. Wnioskuję to jednie ze zdjęć natomiast w replice G&P M4 Defender lufa zewnętrzna wystaje bardziej z RIS'a. Jak to jest możliwe jeżeli RIS jest taki sam. Czy te repliki różnią się długością lufy zewnętrznej ? Czy może mi ktoś wytłumaczyć fakt dlaczego na wgcshop.com i redwolfairsoft.com podana prędkość wylotowa to 280-300 FPS natomiast asgshop.pl odpowiedział mi, że ta replika posiada 350-360 FPS a sklep crazybee.pl podaje na stronie 360-380 FPS. Sklep crazybee.pl wytłumaczył to faktem, że w chinach są limity mocy i dlatego piszą mniej tylko dlaczego inne repliki w ofercie wgcshop.pl czy redwolfairsoft.com firmy G&P mają podane 340-360 FPS ? Pytanie brzmi, które informacje są wiarygodne ? Jeszcze jedno pytanie czy taki magazynek Magpul 120rds jest kompatybilne z tą repliką i czy nie grzechocze ? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted September 13, 2010 Author Report Share Posted September 13, 2010 (edited) Doszła do mnie replika M4 Enforcer G&P z WGC i warto było czekać :D Odpowiem sam na zadane przeze mnie pytania ;) Mam nadzieję, że komuś to pomoże przy wyborze repliki. Lufa w stocku ma długość 275mm. Ciekawostką jest to, że lufa jest precyzyjna (zmierzone 6,03mm). Bez żadnych przeróbek zmieści się lufa 300mm a maksymalnie 340mm jeżeli ktoś taką znajdzie :) Do swojej repliki zamontowałem tłumik 190mm oraz lufę Prometheus 407mm i zostało mi 40mm zapasu. Mimo kończącej się zaraz za RIS'em lufy zewnętrznej, nie ma problemu z zamontowaniem tłumika. Zmierzone prędkości wylotowe kulki: - 0,2g, HU skręcony na zero = 330 FPS -0,25g, HU wyregulowany = 270 FPS Pomiary były bardzo powtarzalne. Maksymalny odchył FPS wyniósł 7 FPS. Cztery strzały pod rząd pokazały 331 FPS co przekłada się na dużą powtarzalność strzałów. Zmierzony zasięg skuteczny (lufa Prometheus 6,03 + komora HU King Arms + kulki 0,25g G&G + HopUp ustawiony tak aby kulka leciała idealnie prosto bez efektu paraboli): - 40m nie ma problemów z trafieniem w kartkę A4 - 50m skuteczny strzał w sylwetkę człowieka (zdarzają się mniej celne strzały) - 55m konieczność celowania lekko nad celem aby skutecznie trafić sylwetkę człowieka - 60m konieczność celowania kilka centymetrów nad celem, połowa kulek nie trafia w cel ale serią zasypiemy przeciwnika ;) Po podkręceniu HU tak aby kulka była lekko podbijana, jesteśmy w stanie trafić sylwetkę człowieka z 60m celując idealnie w target. Zdarzają się strzały trafiające obok celu co może być spowodowane różnymi czynnikami. Magazynki MAGPUL działają idealnie. Zero zacinek. Leżą idealnie w gnieździe magazynka, bez luzów. Mała nadlewka w środku gniazda powodowała ciężkie wchodzenie magazynków. Pilnik poszedł w ruch i po kłopocie. Te magi są idealne bo nie grzechoczą i wizualnie bardzo pasują do tej repliki. Wykonanie repliki: po prostu G&P :D Kolba w tym modelu jest stała. Mam zamiar wymienić sprężynę na 120S Systema. Również podzielę się wynikami testów. Ogólnie polecam :D Edited September 13, 2010 by aLBEDo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts