sfiercyk Posted August 14, 2010 Report Share Posted August 14, 2010 Witam. Mam problem z Glockiem 17 KSC/KWA a mianowicie podczas strzału gaz z magazynka ucieka w całości lufą a zamek odbija w tył parę milimetrów i na tym strzelanie się kończy. Wszystko zaczęło się od lekkiego starcia rygla zamka, przez co zamek miał tendencję do spadania. Zablokowałem go więc zapałką tak żeby się nie ruszał i zamek siedzi na miejscu, z tym że pojawił się w/w problem. Dodam że da się strzelać normalnie ale trzeba przytrzymywać rygiel mocno w pozycji ok 3/4 do góry tak żeby się nie ruszał. Zamek nie spada a wszystkie mechanizmy działają poprawnie. Możliwe jest że awaria następuje tylko przez rygiel czy trzeba szukać też innej przyczyny? Broń czyszczona i smarowana regularnie. Quote Link to post Share on other sites
Belliar Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Już Ci mówie, że czeka Cie serwis. Kwestia jednej sprężynki. Miałem ten sam problem. Nie pamiętam jaki numer to części. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts