pesinter Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 Kupiłem magazynki magpula, znane Pmagi, niestety nie wchodzą do końca do gniazda. Mam replikę HK 416 od AGM. Spotkał się już ktoś z tym problemem? Czy w waszych innych chińskich replikach też Pmagi nie pasują? Quote Link to post Share on other sites
kocotgrz Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 do LR 300 ... kilka minut, mag trzeba z przodu lekko spiłować i kulki lecą :-) Quote Link to post Share on other sites
pesinter Posted August 18, 2010 Author Report Share Posted August 18, 2010 No właśnie w międzyczasie zauważyłem co trzeba spiłować. Nowsze repliki renomowanych firm mają gniazdo na magi "wyżej podniesione" niż w replikach chińskich. Trzeba piłować przód magazynka. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Kolego - mylisz się. Nie nowsze repliki tylko seria 416 ma inaczej wykonane body - chodzi o kąt ścięcia. U mnie w 416jg było tak samo, wymieniłem dolną połówkę na standardową od m4 i wszystko bangla. Quote Link to post Share on other sites
werner Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Podlacze sie do tematu. Czy ktos mial problemy z tymi magami w G36 firmy JG ? Ostatnio zauwazylem, ze kulki wylatuja z lufy na odleglosc 3 m. co oznacza zle podawanie kulek przez magazynek. Moze warto zmienic adapter na inny? Lub zmienic magi na CA lub KA (ktore lepsze) ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts