Zjawa Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 (edited) Cześć. Z góry dziękuję wszystkim, którzy spróbują pomóc w diagnozowaniu. A więc do rzeczy. Karabin to m14 match Classic Army z kilkoma ulepszonymi częściami. AEG spadł z wysokości jakiegoś metra, uderzył kolbą o ścianę i wylądował na miękkim podłożu. Sprawdziłem czy działa. Oddał jeden strzał, drugi, brzmiały dość dziwnie, trzeci, serię pierwszą drugą i przestał strzelać. Słychać dało się tylko dziwnie stukanie w gb. Rozłożyłem go całego, stykam, ale silnik się nie kręci. Wyciągam sam silnik, stykam, kręci się aż miło. W gb nie chce. Rozkładam więc gb i składam na nowo. Podpinam silnik strzelam i słyszę piękny strzał. Składam wszystko. Oddaję testowe strzały: jeden, drugi i to samo co wcześniej. Przestaje strzelać. Słychać stukanie. Odczekam minutę odda jeden strzał i znów zacinka. Minuta i strzeli choć strzał niemrawy. Podejrzenie padło na baterię. Naładowałem przez całą noc. Dzisiaj znów testuję. Strzelam raz drugi trzeci, seria i koniec. To samo. Bateria jest nowa i sformatowana, przeszła pozytywnie kilka strzelanek a w wypadku nie brała udziału. Czyli może silnik? Jednak GB? To nie jest moje m14 ale gearbox jest taki sam jak w tym linku (click) Jakieś pomysły? Jeżeli potrzebnych jest więcej informacji pytajcie, odpowiem. Mogę nawet dostarczyć zdjęcia. Naprawmy skurczybyka :killer: Edited August 21, 2010 by Zjawa Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Sprawdzałeś czy się kręci bez springa, nie sądzę by to było możliwe ale mogła się wygiąć jakaś ośka na zębatce lub wałek silnika. Na początek nic innego nie przychodzi mi do głowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts