EmDzej Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Ostatnio miałem awarie GB w PJ4 RIS, replika leżała rozłożona z 2 tygodnie, i gdy ostatnio ją złożyłem było ok, następnego dnia pojawił się problem z zasięgiem. Kulki opadały dosłownie po 20 m, a czasem i po 5. Myślałem że to coś z komorą uszczelnioną KING ARMS, albo gumką firmy SYSTEMA, rozebrałem, rozłożyłem komorę i nic, wszystko było ok. Wziąłem od kolegi z jego LR PJ, komorę G&G wraz z lufą i co dziwo wszystko działa zasięg taki jaki powinien być. Co ciekawe, włożyłem swoją komorę wraz z lufą do jego repliki i też działa. Może macie jakieś pomysły bo dzisiaj siedziałem całe popołudnie nad tym i nic. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Kiedyś przy podobnym problemie, kolega miał problemy z dyszą. Może to jej wina? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 A powiedz, czy przed awarią miałeś te same części?? czy może coś wymieniłeś?? Również stawiałbym na dyszę. Być może za gruba i nie wchodzi do końca, przez co tracisz szczelność. Quote Link to post Share on other sites
EmDzej Posted August 29, 2010 Author Report Share Posted August 29, 2010 Dysza jest ta sama, jedynie co zmieniałem to szkielet i tłok. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 (edited) No to być może komora nie wchodzi odpowiednio głęboko w szkielecik albo jego ścianki są po prostu grubsze, przez co dysza nie uszczelnia się na gumce hopa. Rozwiązań jest kilka: - kupić dłuższą dyszę, założyć i jeżeli nie będzie strzelać w ogóle, to spiłować troszkę i założyć (tak metodą prób i błędów dojdziesz do właściwej długości dyszy :wink: ) - podpiłować popychacz dyszy od czoła przez co dysza będzie dalej wysuwana i w końcu dobije do gumki hopka - wymienić komorę na inną ;-) Edited August 29, 2010 by rodnath Quote Link to post Share on other sites
EmDzej Posted August 29, 2010 Author Report Share Posted August 29, 2010 ok, dzięki wielkie za pomoc, jutro zacznę działać ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts