Mortician Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 (edited) Witam! Mam taki problem. Po podłączeniu baterii 8,4V moja replika w ogóle nie strzela. Gdy podłącze 9,6V replika strzela, ale nie tak jak kiedyś. Czy jest to wina zużytego juz silnika, czy może coś innego? Czy będę musiał wymienić silnik? Pozdrawiam Edited September 10, 2010 by Mortician Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 (edited) Silnika nie musisz wymieniać. Najwyżej szczotki bo może się starły. A czy przy naciśnięciu spustu na 8,4 słychać takie tyknięcie ? Edited September 10, 2010 by zolbo Quote Link to post Share on other sites
Mortician Posted September 10, 2010 Author Report Share Posted September 10, 2010 Tak jest ten taki charakterystyczny dźwięk. A ile kosztują takie szczotki? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 moze najpierw je wymyj i oczyść komutator bo pewnie zapierdzielone to wszystko w pyle jest. szczotki od magnuma kosztują ok 40zł ale idizesz do sklepu narzędziowego, kupujesz szczotki do gumówki i trzeba oszlifować, dopiłowac i wydasz max 8zł :) Quote Link to post Share on other sites
Mortician Posted September 11, 2010 Author Report Share Posted September 11, 2010 Dzisiaj podłączyłem 9,6V i fajnie chula. Następnie podłączyłem 8,4V i.... Strzela. Tylko niestety nie wiem jak długo, gdyż nie mialem okazji tego sprawdzić. O co chodzi? Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 100% elektryka. Sprawdź kable, wszystkie styki itd. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts