Trapez Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 Mały wstęp. Od początku zabawy w ASG borykałem się z parowaniem. Bałem się także o uszkodzenie reszty twarzy jakimś nieszczęśliwym strzałem z bliska. Tak więc poszedłem w stronę masek paintballowych. Jednak oryginalna duża szyba niezbyt pasuje do ASG, a także tutaj parowanie też jest uciążliwe. Stąd zrodził się pomysł aby umożliwić lepszą cyrkulację powietrza w okolicy oczu, jednocześnie zmniejszając ilość szyby do niezbędnego minimum. Najpierw w jej miejsce wstawiłem zwykłe mniejsze gogle. Jednak zawsze istniało ryzyko oberwania kulką gdzieś nieszczęśliwie z boku przez co musiałem mieć je i tak blisko ciała. Nie było to zbyt wygodne rozwiązanie, więc w efekcie z siatki od głośnika wyciąłem nową "szybę" do maski, w jej środek wpasowałem szybki od okularów. Efekt jest świetny jeśli chodzi o użytkowanie. Nic nie paruje, twarz jest chroniona i jednocześnie maskowana. Na końcu z reszty siatki z głośnika skleciłem daszek chroniący większą część czaszki. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Oryginalna maska firmy BrassGuard prosto z matki Rosji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts