Misiaker Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Witam. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu zainstalowania metalowej jednoczęściowej komory hop-up w miejsce starej, dwuczęściowej, plastikowej, stock' owej. Mam replikę H&K 416 AGM, kupioną przez allegro, wymieniam większość części gearbox' a. Chciałem również wymienić komorę na metalową, ale ta nowa za nic nie pasuje do body. Zastanawiam się czy to kwestia "przypiłowania" otworu w body, czy wejścia komory hop-up. ta przeźroczysta, dolna część starej komory hop-up ma specyficzne wejście i jest mocowana za pomocą dwóch śrubek, natomiast, żeby wpasować tę nową, musiałbym sporo wypiłować i to w taki sposób, że nie mógłbym już tego odwrócić. Czy ktoś może mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu? P.S. postaram się wkrótce dorzucić parę zdjęć, które mam nadzieję ułatwią udzielenie mi odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Piłuj, na tym to polega. Inaczej jej nie włożysz. Podczas piłowania, często sprawdzaj czy już wystarczy. Takie pytanko....jaka to komora? Quote Link to post Share on other sites
Misiaker Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 Dzięki za odpowiedź. Jest to zwykła najtańsza metalowa komora hop-up, ze sklepu Azteko.pl, taka z białymi elementami z tworzywa. Rozumiem, że piłować trzeba body, a nie komorę? (wiem, brzmi głupio, ale miałem tutaj rożne sugestie) Quote Link to post Share on other sites
Misiaker Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 Dzięki za odpowiedź. Jest to zwykła najtańsza metalowa komora hop-up, ze sklepu Azteko.pl, taka z białymi elementami z tworzywa. Rozumiem, że piłować trzeba body, a nie komorę? (wiem, brzmi głupio, ale miałem tutaj rożne sugestie) Czy mam to wyciąć w mniej więcej taki sposób jak tutaj: http://img204.imageshack.us/img204/4133/dowycicia.jpg Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Tak, w tym miejscu piłuj mniej więcej. Najlepiej, jak byś znalazł jakieś zdjęcie body gdzie jest to już wycięte albo jest to body przystosowane od nowości do komór jednoczęściowych. Tak, trzeba piłować body. Quote Link to post Share on other sites
Misiaker Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 Dziękuję za odpowiedź, biorę się do piłowania :wink: Pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts