AdameKOSW Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Witam, otóż zauważyłem iż w moim kałaszku (CM.048M) nastąpił lekki spadek mocy/osiągów. Otóż strzela troszkę bliżej, większy rozrzut oraz słabiej. Repliki nie używałem jakoś ok 1 - 2 miesiąca. Co to może być? Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Piszesz, że długo nie strzelałeś, może miałeś przez ten czas tłok w tylnej pozycji, przez co i sprężyna się ubiła. Co do rozrzutu to zasyfiona lufa lub coś z gumką HU. Jeżeli zasięg Ci spadł w granicach kilku (2-3m.)to nie warto sobie tym głowy zawracać, bo prędzej czy później sprężyna i tak się ubije zwłaszcza w chinolu i moc spadnie. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 przede wszystkim wyczyść lufę. Na początku to ignorowałem ale jak przyszło co do czego i postanowiłem to wreszcie zrobić, cała szmatka była w czarnym osadzie, a zasięg wynosi przy skręconym hopie tyle co wcześniej z wyregulowanym. :P Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Zrób porządny przegląd repliki. Postrzelaj troszkę, możliwe, że wszystko się wyreguluję z powrotem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts