RAFA Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Witam Niedawno zakupiony w okazyjnej cenie a już problem - nie chcę zwracać tego cacka więc proszę o pomoc (przeszukałem forum ale odpowiedzi nie znalazłem). Po przestawieniu selektora w tryb ognia pojedynczego replika strzela...hmmm...raz jest to normalna seria a czasami coś ją przerywa...ciężko to inaczej opisać. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i mógłby pomóc w jego rozwiązaniu? Zaznaczam, ze jest to replika stockowa, nic nie było grzebane do tej pory. Pozdrawiam RAFA Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Miałem to samo, serwis z MO podpowiedział żeby lekko poluzować śrubki w układzie spustowym. Po tej terapii mam teraz na singlu regularnego dwustrzałowego bursta :) Żeby było ciekawiej takie objawy występują tylko na baterii large 9,6V 3000mAh, przy mini 9,6V 1800mAh normalnie strzela singlem. Zdaje się że ktoś wspominał że po założeniu mosfeta replika strzela idealnie. Chyba też tak zrobię, zwłaszcza że i stykom wyjdzie to na zdrowie. Quote Link to post Share on other sites
r2d2 Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Problem z singlem mam tez u siebie, najczesniej wystepuje przy bardzo szybkich singlach (szybki palec;>), u mnie polega na tym ze albo przestaje reagować na spust, albo nie mozna go wcisnąć, czasem slychać że silnik pracuje ale bez strzału. Zawsze pomaga wtedy wyjecie maga przestawienie w trybu ognia w poz auto oddanie strzalów i dalej jest juz ok. Nie zdarza sie za czesto ale juz kilka razy miałem. Wydaje mi sie że cześciej przy mocniejszej baterii.. Ogólnie dodaje to nieco klimatu, jednak zaczynam sie obawiać o bebechy. Pewnie zamontuje merfa. Quote Link to post Share on other sites
RAFA Posted November 12, 2010 Author Report Share Posted November 12, 2010 Nie mam pojęcia co pomogło ale po rozbiórce, czyszczeniu, poluzowaniu śrubek na zespole spustu singiel zaczął działać...inna sprawa, że przez swoją nieuwagę złamałem dyszę - rzecz niemal nie do dostania a zrobiona...przynajmniej tandetnie. Na szczęście w MadOnionie mieli serwisówkę dyszę i mi sprzedali. Teraz będę poszukiwał zamiennika (najlepsza byłaby metalowa). Wszystko razem zmontowane wespół z nową sprężyną M120 od ICS-a - zobaczymy jak to się sprawi jutro na strzelance. Swoją drogą ciekawe jaką sprężynę na stocku daje ICS skoro 120-ka jest o 3,5 cm dłuższa! chyba jednak jest to jakieś M90- M100. Pozdrawiam Wampir Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts