denvey Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Witam... Jak napisałem w temacie, mam problem z moim EOTechem. Otóż, montaż QD który posiadam zaczyna mnie mocno wkur... ee, doprowadzać do szewskiej pasji. Pomimo tego że był dość mocno dokręcony, na szynie od G36 telepał się w przód i tył. No więc zdjąłem go, chcąc poprawić ten lipny montaż, i co się okazało? Że po dokręceniu albo w ogóle nie chce się zamknąć, albo jest przykręcony za słabo, i nakrętka odpada od śruby. Ja już nie mam pomysłów... co może być źle? To wina montażu, i wymiana na normalny, taki na zakrętkę z dużym łbem by pomógł, czy to wina "kolimatora"? Wspomóżcie no skołatane nerwy "szczęśliwego" użytkownika tego cudownego celownika............... Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Zobacz czy nie ma luzów na dźwigni i sprężyna w jakim jest stanie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted October 5, 2010 Author Report Share Posted October 5, 2010 (edited) W obie strony dupa. Szewskiej pasji dostanę ;/ To może być wina gwintu na śrubie? Na samym czubku jest trochę bardziej błyszczący niż u dołu... Edited October 5, 2010 by denvey Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Tam przy tym montażu jest gwintowany pręt i nakrętka z gówno-litu. U mnie przy zaciskaniu tej dźwigni to ta nakrętka zeskakiwała z gwintu. Pomogło dopasowanie nowej nakrętki (jakaś z mosiądzu wpadła mi w łapy), na razie jest OK. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted October 5, 2010 Author Report Share Posted October 5, 2010 No właśnie u mnie też zeskakuje. Tylko zastanawiam się czy to wina sruby od montazu, nakretki czy tej pierdółki ze sprężynami w kolimatorze. Ta twoja nakładka wygląda podobnie jak stockowa czy jakoś inaczej? Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Użyłem zwykłej małej nakrętki z mosiądzu (w Castoramie chyba kupiłem). Tylko w tym kliniku co jest z tymi sprężynkami musiałem ciut większą dziurkę nawiercić bo zwykła nakrętka nie chciała się schować. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted October 5, 2010 Author Report Share Posted October 5, 2010 Mhm, może uda mi się kupić taką która by bez przeróbek pasowała... Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 Przepraszam za post nad postem, wymuszony. Czy ten montaż dałoby radę zamienić śrubką m3x40mm? Bo to jednak nie wina nakrętki tylko pręta od montażu... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts