spartanaqa Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Mam następujący problem - strzelam sobie na singlu - i przypadkowo "niedokończyłem strzału" - wiele razy mi się to zdarzało, ale nigdy nie było problemu, więc naciskam spust drugi raz: słyszę tylko takie "cyk" ale replika nie strzela. :zastanawia: No więc rozkładam na pół - i w otworze gearboxa widzę że tłok jest cofnięty do tyłu - nie może się rozprężyć. Proszę o rady, może można zlikwidować tę usterkę bez rozbierania gearboxa i ręcznego poprawienia - po moich ostatnich doświadczeniach z wymianą sprężyny wolę się nie tam nie dotykać :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 (edited) Musisz zwolnić antireversal - 2 cienkie śrubokręty jednym lekko naciągasz zębatkę a drugim odciągasz antireversal który będzie wtedy luźny. Sprawa manualna śrubokręty wkładasz od strony dziurki w którą silnik wchodzi do gera. Plan drugi to niektóre gearboxy mają wycięcie w szkielecie z boku i od tej strony możesz lekko naciągnąć zębatkę - zawsze to więcej pola do manewru. Edited October 9, 2010 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Naładuj baterię :) Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Jak pisze Wolfran, naładuj batkę, albo pożycz od kogoś z wyższym voltażem, np. jak masz 8,4 to zapodaj 9,6v na jeden strzał. Bankowo ruszy. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Nie zawsze. Jak mi się zacięła replika to nawet batka 12V i lipo 11 36c nie dało rady. Pomógł dopiero silnik neodymowy. Quote Link to post Share on other sites
spartanaqa Posted October 9, 2010 Author Report Share Posted October 9, 2010 Dzięki pomocy kolegi kermit'a problem został rozwiązany :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts