Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

FN-SCAR Bullpup?

Recommended Posts

Wiem że nazwa brzmi absurdalnie...

Jestem w posiadaniu repliki FN-SCAR od BOYI'a nie wiem czy to dobry wybór był kupować bo nie miałem specjalnie się z kim skonsultować ale już po fakcie więc proszę nie mówić że to kiepski wybór.

Otóż cała sprawa polega na tym że w bliższej lub też odleglejszej przyszłości planuje zebrać fundusze i znaleźć osobę w okolicy trójmiasta która była by w stanie dokonać takiej przeróbki. Pisałem w tej sprawie już do gościa który sam wykonał model karabinu OC Groza (piękna broń) i polecił mi bym popytał tutaj. ;)

Broń powinna wyglądać tak

http://i524.photobucket.com/albums/cc326/Batflap/FN_SCAR-L_Standard.jpg

http://i62.photobucket.com/albums/h90/REMOV/Inne/_MSBS-556-II_01.jpg

Moja jest czarna ofc. ;)

Pewnie pojawią się pytania po co zadawać sobie tyle trudu. :D

Ja po prostu jestem maniakiem tego typu broni i nie daruję sobie jeśli w końcu takowej nie posiądę. ja jeśli udało się komuś przerobić ak na oc grozę to myślę że jest to osiągalny cel.

Jeśli ktoś z was jest w stanie zaoferować taką pomoc proszę o kontakt na gg: 11135759

Najwiekszy problem to - body.

Jak chcesz je tak pociac zeby zrobic bullpup a jednoczesnie zeby nie bylo ohydnie brzydkie ?

Druga - umocowanie wszelkich elementow jak trzeba - gearbox, komora, mocowanie magazynka. tutaj 0.5 mm nieszczelnosci to 50 fps mniej. Krzywo zamocowany gearbox i od razu lipa.

Jedyne wyjscie jakie widze (a nie jest one zbyt dobre) to kupic mp7 (tam jest malutki gearbox ale masz tylko 240 fps, nooo max 280 przy tuningu za 600 zl).

Potem wlasnie pokroic scara - ale jak zrobic to dobrze ? I wpakowac do niego ten gearbox (ale masz problem z komora hopa - dysza w mp7 jest specyficzna i zupelnie nieaegowa).

Zupelnie inna kwestia to gdzie wpakujesz baterie ?

Mysle ze jakbys mial do wydania jakies 4000 zl to daloby to zrobic.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...