michas123 Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 witam czy wykonanie czegoś takiego w pełni stokowym cm 031 przyniesie efekt? jak ewentualnie można doszczelnić dysze? aby nie inwestować w uszczelniona Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 witam czy wykonanie czegoś takiego w pełni stokowym cm 031 przyniesie efekt? jak ewentualnie można doszczelnić dysze? aby nie inwestować w uszczelniona Stockowo cm.031 jest dobrze uszczelniona. Najlepiej jak sprawdzisz po wyjęciu lufy. Daj sobie spokój z dyszą a zmień np oring na prowadnicy tłoka. Co chcesz osiągnąć ? Quote Link to post Share on other sites
michas123 Posted October 14, 2010 Author Report Share Posted October 14, 2010 Stockowo cm.031 jest dobrze uszczelniona. Najlepiej jak sprawdzisz po wyjęciu lufy. Daj sobie spokój z dyszą a zmień np oring na prowadnicy tłoka. Co chcesz osiągnąć ? chce osiągnąć jak najlepsza szczelność prowadnica tłoka hmm.. to ta sama cześć co prowadnica sprężyny głównej? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Weź sobie poprzeglądaj co i jak się znajduje w gearboxie... Możesz zrobić teflon-fix, ale nic ponadto Ci nie radzę robić, bo albo nie złożysz z powrotem, albo coś popsujesz. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
michas123 Posted October 14, 2010 Author Report Share Posted October 14, 2010 Weź sobie poprzeglądaj co i jak się znajduje w gearboxie... Możesz zrobić teflon-fix, ale nic ponadto Ci nie radzę robić, bo albo nie złożysz z powrotem, albo coś popsujesz. Pozdrawiam. poprzeglądałem widziałem kilka filmików ze składania gb ale nadal nie wiem która cześć to prowadnica tłoka... w sklepach z częściami takiej nie widze Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 (edited) - http://asgshop.pl/sk...talog.php?cat=5 Poprzeglądaj sobie... Ach, nie zauważyłem, że ktoś napisał prowadnica... Głowica tłoka. Pozdrawiam. Edited October 14, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
michas123 Posted October 14, 2010 Author Report Share Posted October 14, 2010 (edited) - http://asgshop.pl/sk...talog.php?cat=5 Poprzeglądaj sobie... Ach, nie zauważyłem, że ktoś napisał prowadnica... Głowica tłoka. Pozdrawiam. haha no właśnie ;p znam trochę budowę gb ale tej części nie kojarzyłem ;p czyli oprócz teflonfixu nic nie da się zrobić? dysze można doszczelnić jakoś domowymi sposobami? z tym oringiem na głowicy to daje efekt? Edited October 14, 2010 by michas123 Quote Link to post Share on other sites
jendrek90 Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 Chciałbym zorientować się jaki by był koszt naprawy AK74 cm031 : -selektor ognia -zamontowanie tej części ruchomej, która umożliwia wpięcie magazynka, chodzi o to że ten bolec-pin wypadł i częśc metalowa wraz tą sprężynką się rozpadła(ale posiadam je lecz nie potrafię skręcić) -gniazdo magazynka, miejsce w które wpina się górną część magazynka, tzn nie da się go wpiąć. Na początku magazynek wchodził ale nie dopinał się do końca, w trakcie strzelania, żeby podawał kulku musiałem go dociaskać. Po jakims czasie nie dało się już wcale do podpiąć. Czy ktoś wie jaki byłby koszt samych części bez robocizny? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts