Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Probem z Hopupem w m4 boyi

Recommended Posts

Dostałem dziś gumkę hop up Guardera - biały, przezroczysty silinkon. Montuje ją razem z dystanserem , składam wszystko i zaczynam strzelać - nawet na minimalnym hopie kulki lecą w kosmos. (Używam 0,23) na 0,25 sytuacja leciutko się poprawia, ale problem zostaje. Przewertowałem interet i dowiedziałem się że to może być wina źle użołonoego dytansera - półtorej godziny układałem jak mogłem - niestety bezskutecznie.

W ostateczności proszę was o pomoc i rady.

Problem w tym że replikę kupiłem używaną - a w niej był Guarder - tak więc stocka nie mam - może wyciąć kawałek rurki i zastąpić nią dystanser? Nawet prowizorycznie - jutro mam strzelankę, wymontowałem dystanser całkowicie i kulki lecą lekkim lobem na 20m , a na 40+ będę musiał strzelać jak artyleria :icon_confused:

Edited by screw

Niestety wszystkie sposoby nie działają - nawet spłaszczony wkład od długopisu, nawet malutki za - na hopie ustawionym na minimum podkręca kulki za mocno.

Wyjąłem więc wogóle dystanser - kulki lecą lobem, albo za wysoko - jest taka granica, że o pół ząbka pokrętła kulki lecą labo lobem albo w górę - co prawda był taki moment że leciały ciut za wysoko - może cięższe kulki by pomogły? (korzystam z 0,23).