sebBo21 Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Witam, posiadam M4 Universal ICS i chciałbym przerobić je na HK416 i tutaj nasuwają się pytania: 1. Wiem ,że muszę wymienić konwersje ,ale czy konwersja JG, ACM będzie pasowała? 2. Gdzie taką dostanę w Polsce, mogą być inni producenci jeśli produkują (szukałem ,ale znalazłem za granicą)? 3. Kolbę muszę wymienić i gdzie takiej szukać (chodzi mi z tą stopką tako okrągłą)? 4. Czy coś jeszcze muszę zmienić? Oznaczenie mam nadzieję ,że wytnie ploter ,ale i tak planuje malować. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Musisz wymienić cały upper reciver. Lower też powinieneś. Generalnie zostaną Ci bebechy tylko. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted October 13, 2010 Author Report Share Posted October 13, 2010 Czy to będzie pasowało do ICSa i gdzie to dostać. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 15, 2010 Report Share Posted October 15, 2010 Nie zmieścisz gearboxa, w ICS'ie body jest kapkę dłuższe od standardowego! Więc nie da rady, musiałbyś zmienić replikę... Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted October 16, 2010 Author Report Share Posted October 16, 2010 Znaczy chodzi mi głównie o konwersje i kolbę ,bo body nawet w replikach HK416 jest z M4. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 (edited) Na upartego chyba tylko lower reciver. Ciekawe jak włożysz "przerobionego" BCG do układu z tłokiem gazowym do zwykłego uppera A2. (Mowa o ostrej, chociaż pierwsze HK416 dla SFOD-D miały przerobioną eMkę) Chcesz mieć HK416, wymieniasz wszystko teorytycznie. Chcesz jechać po kosztach wymień upper reciver (aczkolwiek nie wiem czy są kompatybilne do GB ICS'a) i przednią konwersję RIS z atrapą tłoka gazowego. Pozdrawiam. Edited October 16, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 Witam, gdzie mogę w Polsce dostać front i kolbę do HK416? Szukałem ,ale nic nie znalazłem... . Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Witam, gdzie mogę w Polsce dostać front i kolbę do HK416? Szukałem ,ale nic nie znalazłem... . Tylko z 2giej ręki... Z kolbami też jest ciężko. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Zwłaszcza, że teraz wyszły takie fajne nowe. Zresztą po co Ci kolba tak bardzo? Front i upper reciver! :biggrin: Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted October 18, 2010 Author Report Share Posted October 18, 2010 Upper reciver prawdopodobnie mi nie podejdzie ,a kolba mi sie podoba. :D Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Różnica 7mm pomiędzy profilem górnego RISa między upperem a frontem na pewno Ci nie przeszkadza (Wrzucenie frontu do uppera A2)? :zastanawia: Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted October 18, 2010 Author Report Share Posted October 18, 2010 A gdzie dostanę to o czym mówisz i jakie będzie najlepsze ,bo jestem zielony w tych sprawach? Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 (edited) Jak chcesz to mam kompletny front do HK416 od JG. Pisz PW, zeby tutaj nie smiecic. Edited October 25, 2010 by Ru-D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts