Guest konrad2271 Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Siema, mam problem... Zauważyłem że spadł mi rof... Sprawdzałem inne batki i to samo, (nieraz nawet zacina się spust ale to na pewno nie styki). Kolega ma taką samą replikę i u niego przetarły się kable, które niestety przechodzą przez gearboxa. A że nie jestem za bardzo doświadczony z gearboxami to wolę się najpierw zapytać czy to może być ten powód spadku rofa, żebym bezmyślnie nie rozkręcał go. Więc przetarte styki to może być spadek rofa? I co z tym spustem? Pewnie płytka selektora ale nie wiem jak wyjąć gearboxa z body i jak sprawdzić że jest z nią coś nie tak? Rozkręciłem praktycznie wszystko i dalej coś trzyma tego gear'a. Replika: PJ4A1 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Co to znaczy przetarły się? Jeśli nie ma izolacji to i się stykają z gearboxem to należy je wymienić. Możesz też mieć już zużyte styki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Jeśli są przetarte i stykają się z gearboxem to mogą zmniejszyć rof'a? I jak sprawdzić czy styki są zużyte ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts