Beniu Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Witam Zakupiłem pistolet sr5 src. Po wystrzeleniu parędziesięciu kulek, (problem z magiem, czy może być z powodu trzymania napełnionego maga przez tydzień? Nie "formatowałem sprężyny" i działał tylko do góry nogami) Przyszedł do mnie kumpel, w mieszkaniu postanowiłem że pokaże mu jak działa sprzęt i wystrzeliłem raz na sucho pojedynczy, a później przełączyłem na ciągły i po sekundzie przestał strzelania przestał działać. Naładowałem baterie od nowa i nadal nie działa. Macie jakiś pomysł jak naprawić to na szybko? Czy może oddać na gwarancję, czy przyjmą? Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Według twojego opisu uszkodziłeś magazynek,a to z tego co wiem nie podlega gwarancji.Zawsze opróżniaj magazynek po zakończeniu strzelania. Quote Link to post Share on other sites
Beniu Posted October 19, 2010 Author Report Share Posted October 19, 2010 Nie chodzi mi o magazynek, teraz silnik nie działa w pistolecie. A o magazynek to się pytałem potocznie. Quote Link to post Share on other sites
Beniu Posted October 19, 2010 Author Report Share Posted October 19, 2010 Potocznie... co ja na pisałem :) przy okazji Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Pierwszy dzień pistolet nie odpowiada Ja bym spróbował porozmawiać z nim jutro. Albo odstawił dopalacze :) Sprawdziłeś bezpiecznik? Mógł się spalić, bywa. Czy bateria była naładowana, gdy ładowałeś ją powtórnie? Mogłeś jej tym zaszkodzić, dość mocno. Quote Link to post Share on other sites
Beniu Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 On chyba się w sobie zamknął :P Baterie naładowałem bardzo niewiele, po prostu zdziwiłem się że po tylu kulkach już nie działa. Gdzie może znajdować się taki bezpiecznik? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Nie wiem, jak jest w "piątce" SRC, ale w M-15 CA i w M-4 ICS bezpiecznik (szklana rurka) jest w plastikowej tubie na czarnym kablu, zaraz za wtyczką wkładaną do gniazdka w baterii. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts