Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Na forum za wiele nie znalazłem, więc postanowiłem założyć nowy temat. Chciałbym kupić jakiegoś kałaszka do 1200zł max (w tym ładowarka). Chodzi mi o to aby był on wyglądem jak najbliższy oryginałowi, ale jednak osiągi są dla mnie najważniejsze. Sprzęt może być używany. W grę wchodzą wszystkie wersje; zwykły AK47, AKM, AKMS, AKS itd.

Z góry dzięki.

edit: zapomniałem napisać, że cyma odpada.

Edited by GROM.USP

HO HO HO

Ale on kosztuje 1500zł. Ja potrzebuje max 1200zł i w tym ładowarka, ale i tak dzięki.

A i jednak wolałbym aby to był AKS47 lecz ze stałą kolbą też może być. Jednak co do TYPE 56 - ono nie wchodzi w grę. Ja cenię sobie wierne odzwierciedlenie legendy.

Jezeli chcesz brac AK ze skladana kolba, to bierze te modele, ktore maja skladana kolbe na bok ( AK74 - i pochodne ).

AK47 ze skladana kolba pod loze maja wadliwy zatrzask i lubia sie lamac nawed pod wplywem grawitacji. Sa one zbudowane w systemie TM ( choc to nie oznacza ze cokolwiek zbudowane w systemie TM jest do bani ).Po prostu - zatrzask kolby jest zle zaprojektowany i zle wykonany.

Inna sprawa to AKMS 47, ktory ma zupelnie inny system mocowania kolby , mimo iz jest ona skladana pod loze.

Ogolnie:

- AK74 i pochodne ( VFC, CM ;DB ?? ) Pamietam, ze kiedys czytalem , iz DB ma zatrzask kolby wykonany z tworzywa i lubi sie lamac. Musisz zwrocic uwage na to z czego jest wykonany.

- AKMS ( GP; GG;VFC; CM ; DB ??? )

- lub budujesz custom'a np cos takiego:

rifles-22.jpg

( dokupujesz tylko kolanko gazowe oraz odrzutnik )

- albo kupujesz AK74 + magi do AK47 :

RUS_AK-103.jpg

- Powstaly setki rodzajow oraz warjacji AK, wiec musiszy wybrac to co ci najpepiej odpowiada. Do zglebienia inforlacji polecam google.

Edited by johny13

Mi chodzi o coś takiego http://www.artdeco.sklep.pl/galerie/k/karabin-kbk-aks-47-z-kol_1803.jpg . Chce aby mój kałaszek wyglądał jak oryginał, a nie jak metalowa zabawka.

Oto moje wymagania:

-okładziny na przedni chwyt mają mieć widoczne słoje, a nie jak np. w tym pierwszym zdjęciu drewno przypominające plastik

-metalowe magazynki (ich poszukam na alledrogo)

-kolba ma być składana jak w standardowej wersji AK, jak bym chciał na bok to bym brał z szynami i w czarnej wersji karabin, a tego nie chce

-tłumik płomienia ma być scięty tak jak na zdjęciu nr 1

To chyba tyle.

Edited by GROM.USP

Nie ma czegoś takiego jak aks47. Jeśli masz na myśli ak ze składaną kolbą to jest AKS. Nie dodaje się numeru. Niby pierdoła i off top ale będziesz wiedział na przyszłość.

Yfronus on nie chce Cymy. Wszyscy wiemy, że są dobre ale on jej nie chce.

Edited by Hawk995

- Jezeli chodzi ci o AK47 to tylko w systemie TM , wiec kolba ci sie polamie od samej grawitacji

- Jezeli chodzi ci o AKM 47 to tu jest juz o wiele wieksze pole do popisu :

Roznica miedzy aks 47 a akm47 jest znaczna

AKMS47: Polish_AKM.jpg

AKS47 : ak_47s.jpg

Zwroc uwage na :

- okladziny oraz chwyt pistoletowy

- kolanko oraz rure gazowa

- sczerbinke

- korpus

- kolbe

- pokrywe komory zamkowej

- zakonczenie korpusu ( skosne czy prostopadle )

Repliki:

AKMS ( GP; GG;VFC;LVC CM ; DB ??? )

AKS ( TM, CM i jeszcze pare innych beznadziejnych chinczykow )

Edited by johny13

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4153&name=G&G_-_RK_AKMS_-_Full_Metal

Ten jest idealny (wyjątek cena). Poczekam na jakiegoś używanego, tak żeby mnie kosztował sam karabinek 1000zł.

johny13 a ten AKMS47 (1 zdjęcie) to jakiej firmy jest?

edit:

Poszperałem na allegro i wymyśliłem, że okładziny (przedni chwyt) i chwyt pistoletowy zmienię na oryginalne od ostrego odpowiednika. Tylko tu moje pytanie: czy będą one pasować?

Edited by GROM.USP

GROM.USP - ten AKMS jest produkcji FB Radom :P Prawdziwek ;)

Okladziny beda pasowac, ale bedziesz musial troche popracowac pilnikiem i papierem sciernym.

Jakosc okladziny w GG jest naprawde dobra. Mozesz je dopracowac za pomoca papieru sciernego i bejcy. Pytanie teraz : czy sie oplaca i czy chcesz uprawiac sztuke dla sztuki.

No jakiś wydawał mi się zbyt piękny ten kałaszek :D. A co do okładzin to będę miał skąd wziąć oryginalne i się trochę pomęczę z przeróbką.

Obecnie mam mały dylemat, a mianowicie nie wiem co wybrać czy AKMS czy może P90 TM z wbudowanym kolimatorem po tuningu. Cenowo chodzą bardzo podobnie, osiągi prawie te same i każda replika ma swoje + i -. Minusem P90 to zdecydowanie za krótka lufa oraz to, że jednak jest z plastiku ale za to wygląd powala (wiem, wiem oryginał też jest z tworzywa ale jednak jak mam dawać jednego kafla za trochę plastiku to jednak wolę dać za trochę metalu w AK). Co do kałacha, to jeśli będzie wyglądał jak ordżinal werszyn to chyba jednak jego wezmę.

Chce aby mój kałaszek wyglądał jak oryginał, a nie jak metalowa zabawka.

W takim razie masz wybór Między Real Swordem, a Real Swordem. :icon_biggrin:

Sam mam ak47 g&g, aks74u vfc i SWD Real sworda.

G&G robi body z czegoś między znalem a modeliną, które się rozpada.

Vfc -Stal + ładne wykonanie jednak widać, że to replika, natomiast SWD z RS to bebechy asg wsadzone do skorupy z ostrego SWD :wink:

niestety kolega nie chce RS bo to nie jest kałach "czystej krwi" jak te z starych filmów. Jak mówiłem jedyny słuszny kałaszek którego wykonanie niczym się różni od prawdziwka jest RS'a. Ręce odjęło poszukać się nie chce?

Edited by siannko

Ręce odjęło poszukać się nie chce?

Na temat P90 szukałem, szukałem, ale nie znalazłem niczego konkretnego co do wykonania, tylko posty typu "P90 TM jest świetnie wykonane" itp. (bez szczegółów). Co do tego jak się spisuje wbudowany kolimator to żadnych opinii nie znalazłem.

Repliki TM nie musza miec bajecznie dlugiej lufy czy bazyliona fps aby daleko strzelaly. One juz przy krotkiej lufie strzelaja daleko !

Przy dluzszej lufie oraz wiekszj liczbie fps strzelaja potwornie daleko.

Sam mam 2 gaziaki TM'ki i powiem tylko tyle : jezeli strzela sie na zasieg oraz celnosc, to odnosi sie wrazenie, jakoby aegi byly popsute : TM'ka wygrywa pod kazdym wzgledem.

Caly diabel tkwi w rewelacyjnym ukladzie hop up.

Odpuściłem sobie P90 (mimo, że jest piękna, to jednak wolę metalowego i trochę bardziej uniwersalnego AK - w sensie, że będzie się nadawał na trochę większe dystanse), kupuję AKMS http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4153&name=G&G_-_RK_AKMS_-_Full_Metal ,tylko poczekam na jakiegoś używanego. Ogólnie wydaje się być porządnie wykonany, ale jak mi coś nie będzie pasowało to wezmę części z oryginała. Co o tym sądzisz?