wdehe Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 (edited) Sprężyna S&W 1911 + spray silikonowy do asg. I tak się zastanawiam, bo niby mam prysnąć w lufę, i nie wiem czy lepiej pryskać przy naciągniętej sprężynie, czy nie. Ten silikon nie uszkodzi mi tłoka? Jak często mam smarować? Żeby było ciekawiej mam nierozbieralny pistolet. Edited October 25, 2010 by wdehe Quote Link to post Share on other sites
Błazen Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Nie wiem gdzie masz prysnąć, ale na pewno nie do lufy. Jak pryśniesz do lufy to zalejesz hopupa i przestanie on działać. Poza tym za lufą znajduje się dysza, cylinder i tłok, i dopiero za nimi spreżyna. W ten sposób więc sprężyny nie nasmarujesz. I nie wiem, czy wogóle jest sens smarować sprężynę w tym pistolecie, zwłaszcza, że jak mówisz jest on nierozbieralny. Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Jest rozbieralny, ale tylko raz. Zalej deczko maga, coby kulki dobrze podawał i nie zacinał się. I tyle. Quote Link to post Share on other sites
wdehe Posted October 27, 2010 Author Report Share Posted October 27, 2010 Dzięki panowie! Uratowaliście mnie przed popełnieniem grubego błędu. Myślałem ze mam posmarować tłok, gdzieś coś czytałem o tym by pryskać w lufę, ale może dotyczyło to zwykłych wiatrówek. Magazynek się nie zacina, to chyba najsolidniejsza część tej .. hm, zabawki? Cały metalowy jest. Moja zabawka waży 800G (z magazynkiem). Wygląda tak: zrobił to tajwański Cybergun na rynek UK. Jedyna zaleta przeźroczystości, poza legalnoscią to ta, że można zobaczyć co i jak odbywa się w środku. Tylną sprężynę - tą co popycha tłok mogę przesmarować odciągając kurek(?) i lekko przesuwając obudowę w tył - jak przy naciąganiu, powstaje wtedy miejsce na wciśnięcie rurki od spray'a. Przednia sprężyna - ta pod lufa jest dobrze nasmarowana czy nawet przesmarowana - to do regulacji HOU-UP'a . Jest sens smarować tą tylną sprężynę, popychająca tłok? Kłopot mam tylko jeden. Po naciągnięciu, ruch górną częścią obudowy do przodu powoduje załadowanie kulki do lufy, to odbywa się jakoś tak ciężko, czasem kulka nie wskakuje - można to jakoś przesmarować? Tu jest film o tej "zabawce" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts