Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chciałbym zorientować się jaki by był koszt naprawy:

-selektor ognia

-zamontowanie tej części ruchomej, która umożliwia wpięcie magazynka, chodzi o to że ten bolec-pin wypadł i częśc metalowa wraz tą sprężynką się rozpadła(ale posiadam je lecz nie potrafię skręcić)

-gniazdo magazynka, miejsce w które wpina się górną część magazynka, tzn nie da się go wpiąć. Na początku magazynek wchodził ale nie dopinał się do końca, w trakcie strzelania, żeby podawał kulku musiałem go dociaskać. Po jakims czasie nie dało się już wcale do podpiąć.

Czy ktoś wie jaki byłby koszt samych części bez robocizny?

• 2 weeks later...
Posted

z częsciami może być poważny problem. proponował bym oddać do jakiegoś serwisu, tam juz sie znają więc częsci zdobędą, ale z tego co piszesz bez stówy się nie obejdzie.

PS. jest jescze opcja ze znajdziesz jakiegoś uszkodzonego kałacha cymy (cm.028) wtedy kupujesz za grosze i na części. napewno by pasowały bo te repliki są prawie identyczne.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Posted (edited)

Na twoim miejscu wysłał bym to do krakmanów , a co do selektora , to sam możesz wymienić , najczęściej wyrabiają się, mi też się wyrobił , weź popatrz na allegro selektor z przesyłką około 30-40 zł góra (nowy) a ta część ruchoma kosztuje około 10 zł , używane a nowe góra 25 zł z przesyłką licz że 25-30 zł , więc wszystko wyniesie Cię około 100 zł , tylko nie wiem jak z tym gniazdem do maga , nie mam pojęcia ;/

W razie czego pisz na priv . Pozdrawiam

Edited by CzoRtt
Posted

co do maga który nie wchodzi i nie podaje kulek to może sprawdź czy śrubki się nie odkręciły (przy body, w slocie od maga), i dokręć je mocno ale nie tak mocno by pękło body jak mi :D

to powinno zadziałać