Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

cm028 awaria, zwarcie

Recommended Posts

Witam

Dzisiaj podczas strzelania replika odmówiła posłuszeństwa. Brak reakcji na spust. Myślę, że mogło dojść do zwarcia. Replika nie posiada bezpiecznika. Czytałem że mogły popsuć się wtyki, a może to coś poważniejszego?

Czekam na odpowiedź,

pozdrawiam

Edited by sylar

Styki mozna samemu bardzo latwo oczyscic. Masz to wszystko dokladnie opisane na tej stronie.

Moj kumpel w cm.028 tez ma ten klopot tylko jemu jakby spust wyskoczyl z odpowiedniej pozycji i zamniast przysuwac do siebie styki, sam sie przemieszca omijajac je, jak sie popuka itd itp to jakis czas chodzi ;)

Czy u Ciebie jest tak, ze przy nacisnieciu spustu silnik sie lekko rusza lub chociaz probuje czy kompletnie nic? Jak wogole nie ma reakcji to mozliwe, ze musisz te styki poczyscic, ale wydaje mi sie ze przy brudnych stykach jeden na kilka strzalow czasem powinien oddac- moj brat mial tak w MP5. Co do mozliwosci zwarcia to jest to mniej prawdopodobne zeby nagle sie cos samo zwarlo jesli nie grzebales w replice. Wszystko jest ladnie zailozowane.

Ja bym najpierw sprawdzil czy nie wypiely Ci sie wtyczki w silniku a ewentualnie potem kombinowal w GB, ja raz tak mialem w SR25 i juz myslalem, ze grubsza naprawa sie szykuje ;)

Edited by dobry_mudzyn_z_afryka
Guest konrad2271

Jeśli masz replikę na gwarancji, to proponuję ją oddać do serwisu. Nawet jeśli to kostka, to jednak szkoda tracić gwarancji. A jeśli jednak chcesz sam to zrobić, to TUTAJ masz artykuł.

@edit, oczywiście możesz ją wymienić, ale najpierw musisz ją kupić, a żeby ją kupić to musisz ją znaleźć, a to może nie być zbyt proste. Na specshopie widziałem kostke do v2, ale do v3 nie bardzo. Ale wymiana blaszek powinna starczyć. Ostatecznie możesz kupić z kablami.

Edited by konrad2271

Styki mozna samemu bardzo latwo oczyscic. Masz to wszystko dokladnie opisane na tej stronie.

Moj kumpel w cm.028 tez ma ten klopot tylko jemu jakby spust wyskoczyl z odpowiedniej pozycji i zamniast przysuwac do siebie styki, sam sie przemieszca omijajac je, jak sie popuka itd itp to jakis czas chodzi ;)

Czy u Ciebie jest tak, ze przy nacisnieciu spustu silnik sie lekko rusza lub chociaz probuje czy kompletnie nic? Jak wogole nie ma reakcji to mozliwe, ze musisz te styki poczyscic, ale wydaje mi sie ze przy brudnych stykach jeden na kilka strzalow czasem powinien oddac- moj brat mial tak w MP5. Co do mozliwosci zwarcia to jest to mniej prawdopodobne zeby nagle sie cos samo zwarlo jesli nie grzebales w replice. Wszystko jest ladnie zailozowane.

Ja bym najpierw sprawdzil czy nie wypiely Ci sie wtyczki w silniku a ewentualnie potem kombinowal w GB, ja raz tak mialem w SR25 i juz myslalem, ze grubsza naprawa sie szykuje ;)

kompletnie nic, zero reakcji. jestem pewien że było to zwarcie ponieważ przedłużałem kable w kolbie i słabo były zaizolowane. chciałbym określić źródło problemu, bo jeżeli faktycznie są to styki to oddam replikę do zbrojowni i zrobią to za 25zl, jestem amatorem i boje się zaglądać do środka.

Edited by sylar

Problem może być błahy, a problemy z elektryką w cm.028 to nic nowego. Rozbierz replikę do gearboxa, i sprawdzaj po kolei okablowanie. Przydałby się miernik jakiś generalnie.

- http://www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&source=hp&q=ak47+cm028+dissasembly&btnG=Szukaj+w+Google#hl=pl&client=firefox-a&hs=Z2M&rls=org.mozilla:pl:official&channel=s&&sa=X&ei=LFPKTM_5NcGEOsTx5IkB&sqi=2&ved=0CBQQBSgA&q=ak47+cyma+cm+028+disassembly&spell=1&fp=d52fdcf09284101e

Pozdrawiam.

Edited by grzechotnik

chwila... jesteś pewnien, że to elektryka? U mnie praktycznie identyczny problem został rozwiązany poprzez wyjecie silnika i ponowne go przyczepienie. Po prostu zdejmij chwyt pistoletowy, wykręć dwie śruby trzymające silnik do reszty gb, podłącz batkę i sprawdź czy silnik obraca się.