ziomus1112 Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 (edited) Witam od niedawna mam m4a1 AGM do tej pory karabin spisywał się świetnie ale dzisiaj zaczął strzelać na trybie pojedynczym (2-4) kulkami na raz a na auto jeszcze gorzej. Wie ktoś co to może być ja sam boję się rozkręcać. Za niedługo dokupię sobie preckę z gumka, tłok oraz cylinder i nie mam pojęcia czy z powyższego powodu nie będę musiał czegoś jeszcze wymieniać proszę o szybką odp. P.S. Jakiej firmy polecali byście powyżej wymienione części mam na nie ok 400 wszystko chcę zakupić na gun fire. Edited October 31, 2010 by ziomus1112 Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Witam od niedawna mam m4a1 AGM do tej pory karabin spisywał się świetnie ale dzisiaj zaczął strzelać na trybie pojedynczym (2-4) kulkami na raz a na auto jeszcze gorzej. Wie ktoś co to może być ja sam boję się rozkręcać. Za niedługo dokupię sobie preckę z gumka, tłok oraz cylinder i nie mam pojęcia czy z powyższego powodu nie będę musiał czegoś jeszcze wymieniać proszę o szybką odp. P.S. Jakiej firmy polecali byście powyżej wymienione części mam na nie ok 400 wszystko chcę zakupić na gun fire. Najprawdopodobniej gumka HU się skończyła, co do sklepu to wszystko zależy od części jakie chcesz kupić. Są lepsze sklepy niż GF który jak dla mnie jest trochę ubogi w części wewnętrzne do naszych armatek. Quote Link to post Share on other sites
ziomus1112 Posted November 1, 2010 Author Report Share Posted November 1, 2010 Dzięki za odp okazało że gumka się podwinęła. A co do części to nie wiem chciał bym przede wszystkim uszczelnić replikę i zamontować tą preckę. A jakie części byś polecał które zwiększyły zasięg mojej repliki ale nie chcę wymieniać sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 (edited) Polecam ci zestaw Bore up Guardera i do tego komora KA. Nie wiem jak w AGM ale u mnie w PJ po założeniu BU okazało się, że dysza jest krótsza od stockowej i konieczna była wymiana komory na KA. W takim zestawie wszystko u mnie jest szczelne, więc polecam. Jeśli chodzi o lufę to ja używam MadBulla. Jest tania i całkiem nieźle się sprawuje. Z odległości 60 m trafiam w blachę 50x70cm(lufa 550mm, M16). Niestety każdy ma inne doświadczenia z tymi lufami więc wybór jest dość trudny. Edited November 1, 2010 by Lupuss Quote Link to post Share on other sites
ziomus1112 Posted November 1, 2010 Author Report Share Posted November 1, 2010 (edited) A ile kosztuje zestaw jak na początku wspomniałem mam 400zł I gdzie mogę go kupić?? Edited November 1, 2010 by ziomus1112 Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 A ile kosztuje zestaw jak na początku wspomniałem mam 400zł I gdzie mogę go kupić?? Szukanie nie boli :/ Quote Link to post Share on other sites
ziomus1112 Posted November 3, 2010 Author Report Share Posted November 3, 2010 Szukanie nie boli :/ Ale ja dziennie mam max 30min na komputer a więc jeśli pamiętasz to pomóż i najważniejsze czy proponowany przez ciebie zestaw mieści się w kwocie Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 (edited) Jako użytkownik AGMu - kup komorę od P&J, zeszlifuj lekko body w miejscu między komorą a gb, będzie śmigać wszystko. Gumka G&G, do tego precka i spring 110 Guardera, jak ładnie uszczelnisz będzie chodzićwyczapiście. Edited November 4, 2010 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Bore Up tutaj Lufa tu Komora HU tutaj Gumka HU np. ta Razem trochę ponad 400zł nie dziękuj... PS. Ewentualnie możesz kupić BU np. Deep Fire wtedy wyjdzie trochę taniej. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Lupuss, a doliczyłeś do tego dyszę? Nie ma pewności, że będzie idealnie dopasowane wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 (edited) Lupuss, a doliczyłeś do tego dyszę? Nie ma pewności, że będzie idealnie dopasowane wszystko. Będzie bo mam taki zestaw u siebie. Edited November 5, 2010 by Lupuss Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 W takim razie zwracam honor :) Od siebie polecam gumkę G&G. Quote Link to post Share on other sites
ziomus1112 Posted November 6, 2010 Author Report Share Posted November 6, 2010 Dzięki panowie za pomoc pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Gumka G&G jest dobra, bo też ją mam, ale nie ma jej teraz w Specu dlatego podałem tą KA. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 PS. Ewentualnie możesz kupić BU np. Deep Fire wtedy wyjdzie trochę taniej. Tyle o BU od Deep Fire... http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/98650-pekniety-gb-v2/ Więc lepiej weź BU od Guardera. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts