Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem mp5 od tm

Recommended Posts

Witam!

Jestem od niedawna posiadaczem mp5a5 od tm. Replika śmiga, aż miło. Zauważyłem kilka niepokojących mnie rzeczy, i...

Lepiej przejdę do sedna sprawy ;)

Hop up po dokładnym wyregulowaniu (magiczna komora, jednak nie łatwo jest idealnie dobrać podkręcenie-szczelam na g&g 0.25 wg. zaleceń) sama się ,,odkręca,, nie wiem czemu tak się dzieje, podczas strzału (patrzyłem się na suwak) przesunął się, i tym samym następne strzały nie były już tak magiczne.

Łopatologicznie- wygląda to na to, jakby kulka dociskała tą podkręcającą poduszkę. Wyjąłem gb, podkręciłem hopa, i nie jest zurzyty.

Teraz druga sprawa: jak wyjąć komorę wraz z lufą w tej mp5?

I teraz trzecia sprawa: Jak wyjąć lufę zewnętrzną, bo chciałbym body przełożyć od cymy (da radę?)

I ostatnia sprawa ;) : Body u góry mi się lekko rozchodzi, a wszystko złożone jest prawidłowo- przed rozłożeniem było tak samo. Lekko irytujące.

Jako że jest to moja pierwsza nie chińska replika, nie chcę niczego uszkodzić. Tym bardziej rozbierać czegoś na siłę!

Chyba wszystkie moje pytania na dzisiaj, z góry dzięki za odpowiedzi,

Pozdrawiam!

Ale co do rozchodzącego body to nie mam pojęcia czym może być spowodowane.

Niestety muszę Cię zmartwić, ale to raczej normalne. Jestem posiadaczem dwóch MP5'tek, z tego jednej

hong-kongskiej i w jednej i drugiej jest to samo :icon_confused:.

Edited by Mimrod

Może poprostu Cyma ma lepiej spasowane body? Może panowie od Classic Army u mnie się nie postarali? Więc możliwe, że Tokyo Marui też nie zaszalało z wykonaniem zewnętrznym? Najlepiej jak wypowie się ktoś, kto w rękach miał TM'a...

Edited by Mimrod

Zauważyłem że na ósmym zdjęciu ten ktoś zdejmuje takie coś, czego u mnie nie ma. Wytłumaczone bardzo łopatologicznie, ale może od tego ten hop się przestawia?

http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t64303.html

Ps, chciałem cały przód wyjąć wg. powyższego schematu i coś jakby mi to trzymało, na co stawiacie- ja na lufę (?)

Jeżeli masz taką dźwigienkę do regulacji hop'a(a na 99% masz). To ta gumka znajduję się dokładnie na jej drugim końcu. Musisz ją zdjąć i wyjąć dźwigienkę, żeby wyjąć cały front, bo to właśnie ona wszystko blokuje, ale oczywiście musisz jeszcze odkręcić śrubkę - żadna filozofia :wink:.

Edited by Mimrod