JaWojteq Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Witam! Jestem od niedawna posiadaczem mp5a5 od tm. Replika śmiga, aż miło. Zauważyłem kilka niepokojących mnie rzeczy, i... Lepiej przejdę do sedna sprawy ;) Hop up po dokładnym wyregulowaniu (magiczna komora, jednak nie łatwo jest idealnie dobrać podkręcenie-szczelam na g&g 0.25 wg. zaleceń) sama się ,,odkręca,, nie wiem czemu tak się dzieje, podczas strzału (patrzyłem się na suwak) przesunął się, i tym samym następne strzały nie były już tak magiczne. Łopatologicznie- wygląda to na to, jakby kulka dociskała tą podkręcającą poduszkę. Wyjąłem gb, podkręciłem hopa, i nie jest zurzyty. Teraz druga sprawa: jak wyjąć komorę wraz z lufą w tej mp5? I teraz trzecia sprawa: Jak wyjąć lufę zewnętrzną, bo chciałbym body przełożyć od cymy (da radę?) I ostatnia sprawa ;) : Body u góry mi się lekko rozchodzi, a wszystko złożone jest prawidłowo- przed rozłożeniem było tak samo. Lekko irytujące. Jako że jest to moja pierwsza nie chińska replika, nie chcę niczego uszkodzić. Tym bardziej rozbierać czegoś na siłę! Chyba wszystkie moje pytania na dzisiaj, z góry dzięki za odpowiedzi, Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Co do hop upa to jest to normalne w MP5-tkach, że suwak sam się przesuwa. Żeby wyjąć komorę i lufę trzeba rozdzielić najpierw lower wraz z GB od upper receivera, wtedy można wysunąć lufę wew z lufy zew. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted November 16, 2010 Author Report Share Posted November 16, 2010 Bez odkręcania żadnych śrubek od komory? Da radę temu jakoś zaradzić? Podłożyłem narazie kawałek izolacji, ale nie spisuje się wspaniale :) Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 (edited) Tutaj masz link do poradniku jak rozebrać MP5 od TM: http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t64303.html Edited November 16, 2010 by dobry_mudzyn_z_afryka Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted November 18, 2010 Author Report Share Posted November 18, 2010 Wielkie dzięki! Poszukam , mam nadzieję że znajdę to czego potrzebuję. Dzisiaj w sklepie mówili mi, że coś może być nie dokręcone w komorze. Muszę nad tą teemką popracować ;). Ale co do rozchodzącego body to nie mam pojęcia czym może być spowodowane. Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 (edited) Ale co do rozchodzącego body to nie mam pojęcia czym może być spowodowane. Niestety muszę Cię zmartwić, ale to raczej normalne. Jestem posiadaczem dwóch MP5'tek, z tego jednej hong-kongskiej i w jednej i drugiej jest to samo :icon_confused:. Edited November 19, 2010 by Mimrod Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted November 20, 2010 Author Report Share Posted November 20, 2010 Będąc szczerym w cymie nie ma opcji aby body się rozeszło ;) Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 (edited) Może poprostu Cyma ma lepiej spasowane body? Może panowie od Classic Army u mnie się nie postarali? Więc możliwe, że Tokyo Marui też nie zaszalało z wykonaniem zewnętrznym? Najlepiej jak wypowie się ktoś, kto w rękach miał TM'a... Edited November 21, 2010 by Mimrod Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Cyma ma body z jednego kawałka metalu więc nic się nie rozłazi. MP5 TM to 2 kawałki plastiku więc nie ma się co dziwić. Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 (edited) Cyma ma body z jednego kawałka metalu Poprostu nie wiedziałem, ale to wszystko wyjaśnia :blush:. Edited November 22, 2010 by Mimrod Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted November 26, 2010 Author Report Share Posted November 26, 2010 Zauważyłem że na ósmym zdjęciu ten ktoś zdejmuje takie coś, czego u mnie nie ma. Wytłumaczone bardzo łopatologicznie, ale może od tego ten hop się przestawia? http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t64303.html Ps, chciałem cały przód wyjąć wg. powyższego schematu i coś jakby mi to trzymało, na co stawiacie- ja na lufę (?) Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 (edited) Jeżeli masz taką dźwigienkę do regulacji hop'a(a na 99% masz). To ta gumka znajduję się dokładnie na jej drugim końcu. Musisz ją zdjąć i wyjąć dźwigienkę, żeby wyjąć cały front, bo to właśnie ona wszystko blokuje, ale oczywiście musisz jeszcze odkręcić śrubkę - żadna filozofia :wink:. Edited November 26, 2010 by Mimrod Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted November 27, 2010 Author Report Share Posted November 27, 2010 Właśnie ja tej gumki nie ma po drugiej stronie dźwigienki, a o to się rozchodzi. Zrobiłem tak jak pisałeś, ale i tak dosyć mocno siedzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 W takim razie, skoro wyciągnąłeś już dźwigienkę i śrubkę, musi wyjść. Chyba, że bezpiecznika nie wymontowałeś ze swojego miejsca :icon_biggrin:. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted December 4, 2010 Author Report Share Posted December 4, 2010 Okazało się że wszystko jest poklejone 0_o Lufy z komorą nie da rady nawet na chama wyjąć... Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Nie pozostaje Ci nic, więc przyzwyczaj się i podziękuj żółtkom :icon_biggrin:. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts