GreenWarrior Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Mam pytanie. Jak przekłada się system EBB np w ASR101 na żywotność repliki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Wiesz, przez EBB, GearBox ma więcej do roboty, przez co skraca się jego żywotność. Poza tym o ile zatnie ci się kulka w lufie a ty tego nie rozpoznasz i strzelisz jeszcze z raz albo dwa, to może być tak, że cały górny GB będzie do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Poza tym o ile zatnie ci się kulka w lufie a ty tego nie rozpoznasz i strzelisz jeszcze z raz albo dwa, to może być tak, że cały górny GB będzie do wymiany. "Dlaczemu" ? Nie neguje, ale na pierwszy rzut oka nie widzę dużego związku? Quote Link to post Share on other sites
GreenWarrior Posted November 13, 2010 Author Report Share Posted November 13, 2010 Ostro skraca żywotność? Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Tak mi po 45-60 padło replikę mam nową i chyba po tłoku już. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 "Dlaczemu" ? Nie neguje, ale na pierwszy rzut oka nie widzę dużego związku? Właśnie chodziło mi o tłok, który dostaje najwięcej pracy. O ile z 3-4 kulki zaklinują się w kulce, BB reaguje nadal, kulki mogą uszkodzić kilka części w środku ale to się zdarza rzadko, mój kolega tak miał. Ogólnie BB znajduje się w górnym GB i jeśli się BB zepsuje, to mogą się też zepsuć inne części z górnego GB, najczęściej tłok, tak jak napisał kolega wyżej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts