Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z zamknięciem gearboxa

Recommended Posts

Wyjmij sprezyne. Zobacz co przeszkadza.

Zebatki musza wejsc w odpowiednie miejsca, to samo spust, do tego zaczynasz zamykac od przodu - musi wejsc glowica cylindra jako pierwsza. No i oczywiscie prowadnica sprezyny musi sie spasowac.

Jak zlozysz gearbox - najlepiej kluczem imbusowym wcisnac przez dysze tlok troche - bo moze sie nierowno ulozyc w srodku i jak skrecisz to sie nie ruszy. Ale to dopiero jak skrecisz (nie do konca) srubkami.

Zwróć jeszcze uwagę na zatrzask przeciw powrotny, podczas składania lubi lekko się wychylać ze wzlg. na to, że ma sprężynkę. Lubi też czasem wychylić zębatkę. Sprawdził bym też czy kable na pewno leżą w odpowiednim miejscu bo może gdzieś lekko wystają.

Ja podczas składania GB wszystkie części mam na jednej połówce GB, na drugiej nic nie ma (z wyjątkiem łożysk). Ta, na której są części leży na stole a tą pustą zakładam na pierwszą od góry. Nigdyy nie miałem kłopotu ze złożeniem GB. Warto też poprosić kogoś o pomoc żeby trzymał wszystko co chce wyskoczyć.

Daj fotkę połówki GB w której masz wszystkie części. Może coś źle wsadziłeś.