Gekon_1 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Witam Mam problem z zamknięciem gearboxa. Gdy chcę go zamknąć to poprostu coś nie wchodzi na swoje miejscę gdzieś po środku. Można coś z tym zrobić ? Bo na siłę nie chcę go zamykać. Pozdrawiam PS: gearbox jest od PJ-ta Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Wyjmij sprezyne. Zobacz co przeszkadza. Zebatki musza wejsc w odpowiednie miejsca, to samo spust, do tego zaczynasz zamykac od przodu - musi wejsc glowica cylindra jako pierwsza. No i oczywiscie prowadnica sprezyny musi sie spasowac. Jak zlozysz gearbox - najlepiej kluczem imbusowym wcisnac przez dysze tlok troche - bo moze sie nierowno ulozyc w srodku i jak skrecisz to sie nie ruszy. Ale to dopiero jak skrecisz (nie do konca) srubkami. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Zwróć jeszcze uwagę na zatrzask przeciw powrotny, podczas składania lubi lekko się wychylać ze wzlg. na to, że ma sprężynkę. Lubi też czasem wychylić zębatkę. Sprawdził bym też czy kable na pewno leżą w odpowiednim miejscu bo może gdzieś lekko wystają. Ja podczas składania GB wszystkie części mam na jednej połówce GB, na drugiej nic nie ma (z wyjątkiem łożysk). Ta, na której są części leży na stole a tą pustą zakładam na pierwszą od góry. Nigdyy nie miałem kłopotu ze złożeniem GB. Warto też poprosić kogoś o pomoc żeby trzymał wszystko co chce wyskoczyć. Daj fotkę połówki GB w której masz wszystkie części. Może coś źle wsadziłeś. Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Na początku rzeczywiście łatwiej w dwie osoby : ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts