Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zacinanie sie kulek i inne

Recommended Posts

Witam, mam nadzieje ze pisze w dobrym dziale. Otoz mam problem z swoja giwera (SPR/A) mianowicie kulki mi sie w niej zapychaja i nie wiem jaka moze byc tego przyczyna (nowa gumka hopka - wczoraj wymienialem - guarder) czy cos innego tlok, cylinder? Z dobry rok temu mial taka przypadlosc ze jak mialem plastikowy tlok to zebatka zrywala zeby, jak mialem stalowy (?) tlok to on zrywal zeby na zebatce -.- teraz jest ok, od kiedy kumpel przy niej pomajstrowal i wsadzil bodajze helikalne zebatki. Ale to tak gwoli informacji. Czy przyczyna tego wszystkiego moze byc za slaba sprzezyna, 130 akutualnie jest wsadzona...

ps. mam lezec precke 650mm madbula python II cos takiego nada sie ona czy bedzie tworzyc jakies cisnienie lub cos takiego co moze zniszczyc mi bron?

z gory dzieki za pomoc

Witam, mam nadzieje ze pisze w dobrym dziale. Otoz mam problem z swoja giwera (SPR/A) mianowicie kulki mi sie w niej zapychaja i nie wiem jaka moze byc tego przyczyna (nowa gumka hopka - wczoraj wymienialem - guarder) czy cos innego tlok, cylinder? Z dobry rok temu mial taka przypadlosc ze jak mialem plastikowy tlok to zebatka zrywala zeby, jak mialem stalowy (?) tlok to on zrywal zeby na zebatce -.- teraz jest ok, od kiedy kumpel przy niej pomajstrowal i wsadzil bodajze helikalne zebatki. Ale to tak gwoli informacji. Czy przyczyna tego wszystkiego moze byc za slaba sprzezyna, 130 akutualnie jest wsadzona...

ps. mam lezec precke 650mm madbula python II cos takiego nada sie ona czy bedzie tworzyc jakies cisnienie lub cos takiego co moze zniszczyc mi bron?

z gory dzieki za pomoc

teraz po rozkreceniu widze ze jedna z kulek w ogole rozerwala kolnierz gumki i zaklinowala sie z nim w lufie -.- wtf?

Ta lufa z cala pewnoscia zje ci gearbox, przemieli magazynek i zacznie strzelac cal.7,62mm...

A tak na powaznie: Preclufa z cala pewnoscia podniesie osiagi, zasiec i celnosc, o ile masz wstawiony dobry cylinder ( bo twoja jest dedykowana od PSG-1, nie wiem jaka jest stockowa lufa u Ciebie) bo w przeciwnym razie moze nawet pogorszyc sprawe. Ale z cala pewnoscia nie zniszczy Ci broni...

stockowa to bodajże 469.

aktualnie nie mam przy sobie giwery ale cylinder o ile pamietam to wygladal mniej wiecej tak http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=705 ale glowy nie dam...

chyba ze wieczorem jak bede mial replike to o ile jest mozliwosc zczytania info z cylindra to zczyta... a jak nie to wrzuce zdjecie :) wiem ze prosciej byloby z pudelka lecz niestety nie ja go montowalem

Mnie się Guardery tną w G&P, więc mimo wszystko polecam sprawdzić na jakimś lepszym kompozycie.

ok sprawdze na czym innym :) chociaz jak rozkrece to widze ze to za duzo z G&P wspolnego juz nie ma oprocz body, bo na gearboxie pisze classic army -.- a Bóg wie co jest w nim... chyba najlpeiej bedzie zaniasc gdzies na profesjonalny serwis. Najblizej mi do Specshopu polecacie? I ile biora w ogole za "otwarcie" czyt zdiagnozowanie co jest?

niechciało mi sie czytać wszystiego więc jak już se poradziłęś to nieważne, a tak to jak masz nowego hop up czy gumke i mówisz ze rozwaliło ci kulke w hopie czyli żę: kulka zablokowała sie w nowej gumce hop up dróga kulka tak przyje... w tą zablokowaną ze ją rozwaliło i co 2 może 3kulka ci i tak strzela, pierwsze poluzuj wogóle hop up (chodzi mi oto ze jak strzelasz i chcesz zeby dalej leciała to dokręcasz a ja mówie zeby odkręcić) a jak nic to poprostu jakoś muszis dotrzeć tą nową gumkę, a tak to spróbuj na innych kultach też strzelać (byle by niemiały szwów)

nie rozwalilo kulki tylko oderwalo kolnierz od gumki :) ktory sie zablokowal razem z kulka w lufie -.- wsadzilem teraz stara gumke i strzela tylko ze zasieg jest makarbryczny... 20m moze... juz nie wiem czy moze bateria jest za slaba czy co :O czy to wina gumki... bo kulki teraz o dziwo podaje wszystkie (na docisnietym magu za pomoca zwieszenia jego obwodu przy pomocy tasmy izolacyjnej -.- )

nie rozwalilo kulki tylko oderwalo kolnierz od gumki :) ktory sie zablokowal razem z kulka w lufie -.- wsadzilem teraz stara gumke i strzela tylko ze zasieg jest makarbryczny... 20m moze... juz nie wiem czy moze bateria jest za slaba czy co :O czy to wina gumki... bo kulki teraz o dziwo podaje wszystkie (na docisnietym magu za pomoca zwieszenia jego obwodu przy pomocy tasmy izolacyjnej -.- )

aha to sory pomyłka na szybko czytałem i pisałem, myślałem ze kulke ci rozwaliło w hopku,

jak zasięg masz słaby a masz prec lufe to przeczyść ją porządnie i sprawdź szczelność tłoka i czy dysza dobrze dociska do hopka

aha to sory pomyłka na szybko czytałem i pisałem, myślałem ze kulke ci rozwaliło w hopku,

jak zasięg masz słaby a masz prec lufe to przeczyść ją porządnie i sprawdź szczelność tłoka i czy dysza dobrze dociska do hopka

hehe znowu zle przeczytales mam precke ale nie zamontowana ;) pytalem sie poprostu czy taka dluga bedzie pasowac, zamontowana mam stockowa :)

hehe znowu zle przeczytales mam precke ale nie zamontowana ;) pytalem sie poprostu czy taka dluga bedzie pasowac, zamontowana mam stockowa :)

aha no widzisz za szybko wszystko czytam i pisze:) no a co do kulek z zasięgiem 20m to spróbuj może dać precke i zobaczysz czy dalej tak lecą a jak nie to hopka sprawdz czy ci nie przycina za bardzo kulek albo czy w lufie jakiegoś dziadostwa niema co blokuje kulki ewentualnie przeczyść wszystko i zobaczymy:)