JonasCell Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Dostałem od kumpla używanego ACOG`a. I teraz moje głupie pytanie.. Jak się go obsługuje? Obczaiłem narazie że monetą u góry regulujemy góra/dół a po prawej stronie prawa/lewa. Jak zmienić jasność i kolor kropki? Będe bardzo wdzięczny. Posiadam ten model: http://allegro.pl/metalowy-celownik-acog-kolimator-bft-v-1-i1376542735.html Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 To pokrętło z lewej służy do regulacji jasności, zmiany koloru i wyłączania kropki. Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted January 1, 2011 Author Report Share Posted January 1, 2011 Czyli jak chce mieć czerwoną kropkę to mam kręcić tym pokrętłem dalej? Bo narazie tylko zieloną włączam. Quote Link to post Share on other sites
cinek93 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Tak kręcisz pokrętłem, chodzi to w ten sposób: kręcisz w prawo włącza ci się kropka czerwona, znowu w prawo zmienia swoją jasność,kiedy następnie przekręcisz to nie pamiętam co się robi, ale pewnie wyłącza a jak znowu przekręcisz to włącza ci się zielona. Prosta obsługa heh ale pewnie do tej pory już to rozgryzłeś :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 No niestety tak.. Rozkręciłem całe to pokrętło i ukazało mi się niemożliwie wytarte "łożysko" z płytkami. Kolim raczej na części bo raz łączy raz nie ;/ Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Jak w swoim odkręcam pokrętło, to gwint wygląda, jakby go nie było, ale wkręcam jakoś i działa cały czas Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 Ale chodzi mi o tą część pod tym złotym. Tam jest sprężynka dociskająca kuleczkę do takiego jakby łożyska czy jakby to nazwać na tym są płytki odpowiedzialne za świecenie - i wszystko jest wytarte jak cholera :D Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Witam podobny problem dostałem dziś Acoga z zakupioną repliką ACOG Trijicon, brak pokrętła z lewej strony, miał ktoś podobny? Jak wrócę do domu dam fotkę. pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Sprawa jasna to jest typ bez podświetlania. :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts