Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam otóż mam problem związany z tym , że nie wiem jaki kupić sobie karabin . Aktualnie mam g36 od JG ale według mnie jego plastikowe Body jest Bleee...

Interesują mnie karabiny bloku wschodniego i dlatego tez mam do wyboru 3 karabiny z serii AK74u ,mianowicie : cm045 , cm035 oraz rk-01 dboys . Czytałem o nich wiele na różnych forach i spotkałem się z rożnymi opiniami , jedni pisali że cyma jest gorsza w wykonaniu od boyi a drudzy wręcz przeciwnie . interesuje mnie głównie to czy replika jest ze stali a nie ze znalu (body , pokrywa komory itp,itd)

:zastanawia:

jedni pisali że cyma jest gorsza w wykonaniu od boyi a drudzy wręcz przeciwnie

I ci drudzy mieli rację :tongue:

CM.035 - kopia TM - ZnAl

CM.045 - kopia VFC - stal

Cm.035 nawet nie bierz pod uwagę, bo to starsza wersja CM.045.

Też się zastanawiałem na BOYIem i CYMĄ. Wybrałem cymę, bo BOYI ma ZnAlowy zatrzask kolby...

Jak jeszcze nie kupiłeś to powiem ci, że miałem je obok siebie leżące i z obu strzelałem i jakoś mi bardziej replika Boya przypadła do gustu. Ale tak naprawdę jak na chinola przystało to najwięcej zależy od tego czy składający chińczyk miał dobry dzień. Obie repliki to prawie to samo.

No to prawie w dużym stopniu rożni się materiałami :) Zatrzaski w cymce pożyją dłużej :>

Właśnie badając magnesem i cymę i boya więcej stalowych części miałem w Boyu. Nawet teraz trzymam karabin i zatrzaski przyciąga magnes. Więc albo mnie sprzedawca oszukał i zamienił repliki w pudelkach :D, albo coś tu ściemniacie panowie.