Bażeju Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Witam otóż mam problem związany z tym , że nie wiem jaki kupić sobie karabin . Aktualnie mam g36 od JG ale według mnie jego plastikowe Body jest Bleee... Interesują mnie karabiny bloku wschodniego i dlatego tez mam do wyboru 3 karabiny z serii AK74u ,mianowicie : cm045 , cm035 oraz rk-01 dboys . Czytałem o nich wiele na różnych forach i spotkałem się z rożnymi opiniami , jedni pisali że cyma jest gorsza w wykonaniu od boyi a drudzy wręcz przeciwnie . interesuje mnie głównie to czy replika jest ze stali a nie ze znalu (body , pokrywa komory itp,itd) :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 jedni pisali że cyma jest gorsza w wykonaniu od boyi a drudzy wręcz przeciwnie I ci drudzy mieli rację :tongue: CM.035 - kopia TM - ZnAl CM.045 - kopia VFC - stal Cm.035 nawet nie bierz pod uwagę, bo to starsza wersja CM.045. Też się zastanawiałem na BOYIem i CYMĄ. Wybrałem cymę, bo BOYI ma ZnAlowy zatrzask kolby... Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Jam mam 035 i jestem zadowolony, ale lepiej bież 045. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Jam mam 035 i jestem zadowolony, ale lepiej bież 045 No dokładnie. CM.035 nie jest złe, jednak CM.045 jest trochę ulepszone i ma lepsze materiały ;) Poza tym wstawili nowe zębatki selektora i selektor nie ucieka poza body :) Quote Link to post Share on other sites
Bażeju Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 ok, dzięki :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
afkurczak Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Jak jeszcze nie kupiłeś to powiem ci, że miałem je obok siebie leżące i z obu strzelałem i jakoś mi bardziej replika Boya przypadła do gustu. Ale tak naprawdę jak na chinola przystało to najwięcej zależy od tego czy składający chińczyk miał dobry dzień. Obie repliki to prawie to samo. Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 No to prawie w dużym stopniu rożni się materiałami :) Zatrzaski w cymce pożyją dłużej :> Quote Link to post Share on other sites
afkurczak Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 No to prawie w dużym stopniu rożni się materiałami :) Zatrzaski w cymce pożyją dłużej :> Właśnie badając magnesem i cymę i boya więcej stalowych części miałem w Boyu. Nawet teraz trzymam karabin i zatrzaski przyciąga magnes. Więc albo mnie sprzedawca oszukał i zamienił repliki w pudelkach :D, albo coś tu ściemniacie panowie. Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 No to może przyciąga coś innego, np. obok, albo w głębi :) Bo dam sobie rękę uciąć, że boyi nie wypuścił suczek ze stalowymi zatrzaskami :> Quote Link to post Share on other sites
afkurczak Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 No to może przyciąga coś innego, np. obok, albo w głębi :) Bo dam sobie rękę uciąć, że boyi nie wypuścił suczek ze stalowymi zatrzaskami :> Jak ją rozłożę to jeszcze raz to obadam. Może moja suczka jest wyjątkowa :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts