burbi13 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Elo mam problem z giwerką Rk02 jest to replika Kałasznikowa z DBoys . Wracając do tematu to jest tak naciskam spust hm zero reakcji , po jakims czasie mocnego naciskania na spust czasem strzeli , czasem zakreci tak jak na rozladowanej batce , nie wiem co jest . Batka jest napewno dobra , wiec to nie wina batki . Sprawdzałem na innej baterii i to samo . Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 A długo strzelałeś (przebieg)? Jeśli tak, to możliwe że styki. Tylko to póki co przychodzi mi do głowy. Może są spalone, a może tylko trzeba je przeczyścić. Miałem tak kiedyś w aksu tejże firmy. Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 Kurde giwere kupilem na allegro , ale prawdobodbnie 10-15k kul przebiegu . Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted January 7, 2011 Author Report Share Posted January 7, 2011 Wyciągłem silnik , ale nawet sie nie obraca . Poczytalem na forum ze to moze byc wina kostki stykowej . A moze to wina silnika jak myslicie ? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Jeśli chcesz wiedzieć czy to wina silnika to go sprawdź poza repliką. Czyli, dwa kabelki i bateria. Ja mówię że to wina styków, ewentulanie gdzieś prąd Ci spierdziela (coś z izolacją kablów). Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Skoro naciskasz spust bardzo mocno i zaskoczy tylko czasem, to ja bym spust obstawiał. Sprawdź styki w okolicach spustu (czy zostaje zamknięty obwód elektryczny). Ale wtedy do GB się musisz dostać. Quote Link to post Share on other sites
Fantek93 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Ewentualnie przebadaj DOKŁADNIE cały mechanizm spustowy, u mnie poszła sprężynka odpowiadająca za powrót tego klocka co styki złącza. Jeśli tam wszystko ok to zobacz styki, silnik, okablowanie... Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Jeżeli batka jest na pewno sprawna to jestem pewny, że styki są albo przypalone albo spalone albo złamane albo zawalone smarem albo wszystko naraz. Rada jest na to jedna, rozebrać gb i albo wyczyścić albo wymienić styki. Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 (edited) To tak , rozebralem gb . Styki byly czarne , ale kostka ogółem do wymiany jest bo jest tak jak to kolega "grennos" ujął wszystko naraz. No dobra trzeba czekać na nowe kable bo na tg były niskooporowe wraz z kostką w dobrej cenie to zamówiłem . Zobaczymy jak to bedzie działać jak przyjdzie , w kazdym badz razie silnik dziala. :) __________ Dzięki wszystkim za odzew :) Edited January 8, 2011 by burbi13 Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 No dobra , karabin wreszcie strzela ;D No wina była kostki stykowej . Była bardzo dokatowana , wymienilem na nową plus niskooporowe i jest swietnie ;D Dzieki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts