marekvip10 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 wiem jak zrobić ghillie suit tylko nie znam dobrego sposobu przymocowania tych pasków robię ghilie suit z munduru i z siatki przyszytej do niego i niewiem czy jak bede wiazal te paski do siatki czy nie odpadną czy ktoś zna metodę.. Link to post Share on other sites
Yfronus Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Zawiąż i zabezpiecz zszywaczem. Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 7, 2011 Author Report Share Posted January 7, 2011 no dzięki jeden pomysł więcej ma ktoś jeszcze jakieś pomysły Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 A czytałeś może 35 stonicowy wątek o tworzeniu Ghille ? :] Jeżeli nie to polecam : http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/6635-opis-ghillie-suit/ Z pewnością jest tam odpowiedź na twoje pytanie . Link to post Share on other sites
yroli Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 (edited) Świetnie wygląda zrobione ze sznurka jutowego.Przywiązujesz go do siatki.Tak wygląda moje: http://img560.imageshack.us/img560/551/img0018kp.jpg :biggrin: Edited January 7, 2011 by yroli Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 7, 2011 Author Report Share Posted January 7, 2011 dzięki wszystkim bardzo panowie ten link do poradnika nie działa ma może ktoś na dysku zależy mi na tym Link to post Share on other sites
yroli Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 dzięki wszystkim bardzo panowie ten link do poradnika nie działa ma może ktoś na dysku zależy mi na tym Czego dokładnie chcesz się dowiedzieć?Nie pomogę nie znając Twoich pytań. Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 7, 2011 Author Report Share Posted January 7, 2011 dzięki juz nic Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 a ma ktoś pomysł jak przywiązać te paski do siatki tak aby sie nie rozwiązały Link to post Share on other sites
yroli Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 (edited) a ma ktoś pomysł jak przywiązać te paski do siatki tak aby sie nie rozwiązały Paski materiału czy sznurka jutowego? Edited January 8, 2011 by yroli Link to post Share on other sites
darksoviet Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Chyba mu chodzi o sznurek. A więc tak: 1-skrzyżuj koniec sznurka z inną jego częścią 2-utworzy się pętelka, krótszy koniec włóż w pętelkę i mocno ściśnij 3-zrób tak 2 razy Myślę że dobrze to opisałem. Link działa bez problemów. Link to post Share on other sites
wegorz Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Hm... Ja wykombinowałem szybszy patent niż wiązanie każdej nitki, czy pęczka nitek osobno na skrzyżowaniu wątków siatki. pokroiłem dwa metry kwadratowe juty w paski ok 2cm x 30cm, następnie każdy pasek zawiązałem na siatce, po czym zerwałem włókna poprzeczne. część pasków została w formie 'nie zerwanej'. Wszystko dopełnione sprayem 'zieleń' i 'brąz'. Metoda zdecydowanie szybsza, przez dwa lata się sprawdziła. Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 no sprawdze czy bedzie działać Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Popatrz w internecie na różne węzły żeglarskie, znajdź jakiś w miarę prosty i taki, żeby końcówki sznurka wychodziły w odpowiednie strony i tyle w zasadzie. Najzwyklejszy węzeł prosty (nie "babski") bez problemu da radę. Pozdrawiam, Laokoon Link to post Share on other sites
yroli Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Ja natomiast ciąłem sznurek na 8 cm odcinki i każdy rozdzielałem na mniejsze i przywiązywałem na supełek do siatki.Całkiem ładnie trzyma.To ze zdjęcia jest na teren z jasną trawą i trzciną ale zawsze można przemalować. :happy: http://img690.imageshack.us/img690/6120/img0023qd.jpg Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 no zobaczymy zależy mi na tym żeby się to mocno trzymało Link to post Share on other sites
mafo Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 najlepszy i najszybszy sposób to HOT GLUE http://allegro.pl/pistolet-na-goracy-klej-11mmgwarancja-klejgratis-i1390758564.html Link to post Share on other sites
Recommended Posts