sylwek3231 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 Rzeczywiście nie powinienem tak reagować... Wracając do tematu, poprzedni właściciel tej M'ki też miał problemy z tymi tłokami. Coś musi być nie tak, jeżeli tłok KA mi zmieliło, w dodatku kilka innych chińskich. Z tym silnikiem też nie wiem, kumpla Cyma chodzi bez zarzutu na tej baterii, podpinałem jego batkę też to samo, u niego chodzi, u mnie nie... Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Wybij tylni pin, złam replikę na pół i sprawdź czy jak wciskasz spust to zębatki na dole pracują jak powinny. Jeśli pracują jak powinny to znaczy że z silnikiem raczej jest wszystko ok. To co sprawdziłeś to tylko to że bateria jest w porządku, i nie powinno być to problemem. Jak zębatki sie obracają poprawnie, szybko itd. to sprawdź inną rzecz - po złożeniu górnego szkieletu płaskim śrubokrętem złap za ostatni ząb i spróbuj naciągnąć go lekko, zobaczyć czy na pewno jest w swoich szynach itd. Z podkładkowaniem tłoka może być o tyle śmiesznie że czasem jak ma sie za krótką głowice to trzeba tam wpieprzyć około 1mm-1.5mm czegoś. U znajomego świetnie się spisała twarda guma która mu została z osłony starego obiektywu do aparatu fotograficznego. Coś powinieneś znaleźć w domu. Z moją aktualną głowicą nie mam problemu, tak samo jak nie miałem z tytanową deepfire'a bo są odrobinę dłuższe. Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 (edited) Jak kręcę zębatkę tłokową palcem, jest wszystko ok, obraca się 1-1.5 raza. Tłok jest w prowadnicach. Wada fabryczna? Zły odlew? Wątpię, w końcu to ICS... A jaki tłok polecacie? Kolejna sprawa: dlaczego muszę dokręcać śrubę do regulacji silnika prawie do końca? Edited January 19, 2011 by sylwek3231 Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Silnik ma złapać zębatki i nie skwierczeć przy pracy, jeśli pracuje tak jak powinien, to to czy masz dokręcony do końca czy do połowy nie ma znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 A czy przypadkiem zębatka tłokowa nie powinna siedzieć sztywno tak że nie możesz nią poruszyć palcem... ? Ja jak chce poruszyć swoimi zębatkami w ICSie to musze podłączyć baterie i wtedy spustem tylko. Może zje...ał Ci sie silnik. I dlatego nie ma mocy żeby pociągnąć Ci tą sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 (edited) Ale wymontowałem silnik i wtedy kręcę tą zębatką. Nie wiem, zaraz sprawdzę na silniku od jakiegoś chinola. A może być przez to, że nie używam bezpiecznika? Na silniku "Mejd in Czajna" chodzi i to ładnie... Coś silnik był zrąbany. Ok a co z tłokiem? Jaki mi polecicie? Najlepiej jakiś z mocnymi zębami, żebym nie miał takich cyrków z tym. Edited January 19, 2011 by sylwek3231 Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Tłok JBU Alu, z zwężonymi zębami. Wcześniej proponowałbym słynne deepfire'y alesłyszałem że ostatnio się sypią. Jakaś felerna seria czy coś. Korpusy pękają strasznie. Ciesze sie że pomogłem z repliką. ;) Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 A ja Ci, jak i innym maniakom bardzo dziękuję za pomoc :wink: Może się kiedyś spotkamy "w boju", w końcu nie jest daleko. Pozdrawiam Sylwek Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Biegam na terenach od Gdańska przez Lębork, Słupsk po Ustkę. ;) Więc szansa spora. Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 Ja działałem lokalnie, dopiero od kilku miesięcy poznaję innych ludzi z większych środowisk. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts