Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 ICS GB pękł.

Recommended Posts

Rzeczywiście nie powinienem tak reagować...

Wracając do tematu, poprzedni właściciel tej M'ki też miał problemy z tymi tłokami. Coś musi być nie tak, jeżeli tłok KA mi zmieliło, w dodatku kilka innych chińskich. Z tym silnikiem też nie wiem, kumpla Cyma chodzi bez zarzutu na tej baterii, podpinałem jego batkę też to samo, u niego chodzi, u mnie nie...

Wybij tylni pin, złam replikę na pół i sprawdź czy jak wciskasz spust to zębatki na dole pracują jak powinny. Jeśli pracują jak powinny to znaczy że z silnikiem raczej jest wszystko ok.

To co sprawdziłeś to tylko to że bateria jest w porządku, i nie powinno być to problemem.

Jak zębatki sie obracają poprawnie, szybko itd. to sprawdź inną rzecz - po złożeniu górnego szkieletu płaskim śrubokrętem złap za ostatni ząb i spróbuj naciągnąć go lekko, zobaczyć czy na pewno jest w swoich szynach itd.

Z podkładkowaniem tłoka może być o tyle śmiesznie że czasem jak ma sie za krótką głowice to trzeba tam wpieprzyć około 1mm-1.5mm czegoś.

U znajomego świetnie się spisała twarda guma która mu została z osłony starego obiektywu do aparatu fotograficznego. Coś powinieneś znaleźć w domu.

Z moją aktualną głowicą nie mam problemu, tak samo jak nie miałem z tytanową deepfire'a bo są odrobinę dłuższe.

Jak kręcę zębatkę tłokową palcem, jest wszystko ok, obraca się 1-1.5 raza. Tłok jest w prowadnicach. Wada fabryczna? Zły odlew? Wątpię, w końcu to ICS... A jaki tłok polecacie?

Kolejna sprawa: dlaczego muszę dokręcać śrubę do regulacji silnika prawie do końca?

Edited by sylwek3231

A czy przypadkiem zębatka tłokowa nie powinna siedzieć sztywno tak że nie możesz nią poruszyć palcem... ?

Ja jak chce poruszyć swoimi zębatkami w ICSie to musze podłączyć baterie i wtedy spustem tylko.

Może zje...ał Ci sie silnik. I dlatego nie ma mocy żeby pociągnąć Ci tą sprężynę.

Ale wymontowałem silnik i wtedy kręcę tą zębatką. Nie wiem, zaraz sprawdzę na silniku od jakiegoś chinola. A może być przez to, że nie używam bezpiecznika?

Na silniku "Mejd in Czajna" chodzi i to ładnie... Coś silnik był zrąbany.

Ok a co z tłokiem? Jaki mi polecicie? Najlepiej jakiś z mocnymi zębami, żebym nie miał takich cyrków z tym.

Edited by sylwek3231