Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 G&P problem z gearboxem

Recommended Posts

Witam nie dawno kupiłem sobie Emke i mam problem postrzelałem trochę i zaciął mi się tłok tak myślę w tylnej części no więc postanowiłem dostać się do GB a co za tym idzie musiałem rozkręcić emke jednak tu pojawił się problem nie zauważyłem że w przycisku od zwalniania magazynka w śrubce nie ma nacięć na śrubokręt :zastanawia: i co mam teraz zrobić?? spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim?:angry: :excl: Dodam że silniczek działa bo podpinałem osobno pod batkę HELP!! oto fokti:

17012011782.jpg

17012011781.jpg

Kolego daj zdjęcia w lepszej rozdzielczości - ale to tak na przyszłość. Bozia chyba dała cos takiego jak umiejętność kojarzenia? Pewnie masz tam 6 kątne wejscie na imbus. Teraz musisz to tylko skojarzyc z odpowiednim kluczem i bedzie ok.

Heh masz mnie za idiotę? Przecież piszę że śrubka jest gładka i nie ma żadnych ale to żadnych na cięć na płaski,imbus, gwiazdkowy czy jaki kolwiek inny klucz czy śrubokręt... pytanie tylko co mam teraz zrobić sam spróbować coś naciąć tylko czym?

Temat do zamknięcia nie ma nacięć na śrubce bo odkręca się drugą częścią.

Trochę Cie mam. Wystarczy wcisnąć po zdemontowaniu BC i kręcić. Jak w ostrej Emce.

Dokładnie.

Tylko teraz jak cofnąłem tłok mam inny problem mianowicie wyleciała mi sprężynka i nie wiem gdzie powinna być??? Ale to nic jest poważniejszy problem wszystko zmontowałem i znowu lipa nie chce zmieniać trybu ognia a jak zmienia to przez siłę rozkręcałem i skręcałem ze 3 razy i nic wiecie co mogło się zwalić?

Może i masz racje ale teraz znalazłem kolejny problem mam przebicie prądu w momencie naciśnięcia spustu te blaszki się stykają i jest jakieś przebicie macie na to jakąś rade? Bo próbowałem na sucho bez sprężyny itd... Może jak zrobię zdjęcie tej sprężynki to ktoś mi pomoże?

kileereek Tak mam Cie za idiote. Tematów jak rozebrać emke było juz kilka na forum i o dziwo nie trzeba było być specem żeby to poszukać i zastosować się do rad które tam są. Wystarczy poszukać. Ponad to mogę Cie zapewnić że w mniej niż godzinę znalazłbyś potrzebne info.