Mig-27 Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 (edited) Witam Mam taki problem z moją mp5, że po włożeniu magazynka replika od razu się zapycha. Gdy wyciągne magazynek i przepcham lufe wyciorem to wystrzeli te 2-3 kulki które były w lufie. Wkładam magazynek i znów zapchane. Gdy strzelam z magazynkiem w replice to słychać tylko taki stłumiony głos. Wcześniej replika leżała w warsztacie, ale już leży od jakiejś półtorej godziny w domu więc gumka powinna zdążeć odmarznąć? Używam kulek guardera 0,23g więc to nie od nich chyba. Proszę o pomoc ;] EDIT: Przyznam, że mieszałem w gearboxie i może coś źle ustawiłem? Edited January 21, 2011 by Mig-27 Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Skoro kulki utykają w lufie, to dysza podaje. Spróbuj wszystko przeczyścić, przesmarować, tylko nie tak, żeby tonęło... Quote Link to post Share on other sites
Mig-27 Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 (edited) Zauważyłem właśnie, że jak wsadzam kulki do repliki bez magazynka, to normalnie strzela. To może być coś od magazynka? EDIT: Po nasmarowaniu(z braku laku użyłem 007 ;] ) wystrzeli jakieś 100 kulek i znowu się zapycha i tak za każdym razem. Edited January 22, 2011 by Mig-27 Quote Link to post Share on other sites
Mig-27 Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 Nie mogłem już edytować. Powinno być tak, że klulka zatrzymuje się w komorze hop-up i potrzeba pewnej siły by weszła do lufy? Bo u mnie tak jest przy minimalnym hop-up'ie Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Sprężyna z maga sama podaje kulki do komory, później dysza je zabiera, tzn wystrzela. Może hu jak jest za mocno wyregulowany, to przez to kulki nie wylatują? Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 (edited) Spróbuj nasmarować to olejem silnikowym u mnie pomogło. Edit: Najlepiej zalać dość sporo, a potem przejechać kilka razy wyciorem zmieniając szmatkę. Edited January 22, 2011 by Kazik_Nysa Quote Link to post Share on other sites
Mig-27 Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 Już wcześniej na to wpadłem ;] "Zalałem" komore olejem silnikowym, wystrzeliłem 80 kulek i dalej sie nie zapchało. Szkoda mi trochę kulek więc musze zorganizować jakieś pudło które by je łapało i spróbuje cały magazynek wystrzelić. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Olejem silnikowym? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 tylko jak zalałeś całą komorę to możliwe, że zalałeś też ten sutek od gumki i teraz będziesz musiał trochę kompozytu wywalić, żeby gumka znowy zaczeła kręcić tak jak powinna Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 (edited) sutek od gumki Nobla :hahaha: :hahaha: :hahaha: Skoro zalał na maksa to powinno być tak ślisko, że nie podkręcałoby wgle. W takim razie szukaj winy w lufie. Może masz tam jakiegoś paprocha przylepionego i nie chce zejść? Weź wyjmij lufię i komorę z repliki i postaraj się wpuścić do lufy kulkę. Zobacz gdzie się zatrzyma i tam szukaj rozwiązania. Edited January 22, 2011 by Kiekos Quote Link to post Share on other sites
Mig-27 Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 Powiem, że po nasmarowaniu olejem silnikowym przestrzeliłem magazynek cały i jeszcze dla upewnienia poszedłem z kolegą troche postrzelać i dalej strzela ;] Zasięg rzeczywiście spadł o 5-10m ale mam nadzieje, że po wystrzeleniu jakiejś ilości kulek to się wszytko wyrobi. Pozdrawiam i dzięki za porady P.S Jak sie zowu zrypie to dam o sobie znać :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts