Cyku Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 (edited) Cześć wszystkim Przyznam już na wstępie, że ten temat jest wyrazem mojej desperacji i rezygnacji. Może Wy podsuniecie mi rozwiązanie tego problemu. Ale do rzeczy Otóż zakupiłem używane M16 z frontrisem od CA, całkowicie stokowa, zadbana, fajna. Niestety po załadowaniu magazynka do pełna kulki natychmiast blokują się w komorze HU, nawet przy całkowicie schowanej gumce. Problem znika, jeśli w magazynku jest maksymalnie kilkanaście kulek. Poczynione przeze mnie kroki: -Wymiana gumki na Guardera przezroczystego- nadal to samo -Wymiana dużego dystansera z G&P na typ H- nadal to samo -Wymiana postrzępionego :bialaflaga: Guardera na gumowy noname z Cymy- minimalna poprawa, mocniejsza gumka toleruje mocniej nabity magazynek. -Próba z innymi low i mid-capami- nadal to samo, podobnie jak z Hi-capem -Strzelałem na Guarderach, Exelach, PJ i bodajże na G&G- cały czas to samo. Czy może to być wina komory? Może nieprawidłowo ustawiony tappet? Czekam na wasze sugestie, może ktoś spotkał się z podobnym problemem w swojej replice? A może wina leży po stronie konwersji od CA, może coś nie do końca pasuje? Strzelam już kilka lat, zmieliłem parę M'ek, ale takiej zagwozdki nigdy nie miałem :D. Czekam na Wasze odpowiedzi. Pozdrawiam Cyku Edited February 6, 2011 by cyku Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Raczej szyna RIS nic nie ma do tego. Miałem podobny problem z gumką systemy, wyczyściłem dokładnie lufę, komorę i gumkę i problem zniknął. Możliwe, też że to wina komory bo G&P nie słynie z dobrych opinii o nich. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Jeszcze dziś będę rozbierał GB, ponieważ wyczytałem, że ktoś miał podobny problem przy pękniętej ośce zębatki, właśnie w GP. Quote Link to post Share on other sites
fojciech Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 problem został rozwiązany?? mam identyczny problem tylko u mnie wystrzelnie ok 15 kulek z pełnego maga poprawia sytuację Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted April 14, 2012 Author Report Share Posted April 14, 2012 (edited) Problematyczna okazała się stockowa, metalowa dysza. Była zbyt krótka, przez co nie dopychała kulek i to właśnie powodowało zacinanie się. Wymiana na uszczelnioną dyszę od G&G pomogło. Edited April 14, 2012 by Cyku Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts