Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16A4 G&P z risem od CA

Recommended Posts

Cześć wszystkim

Przyznam już na wstępie, że ten temat jest wyrazem mojej desperacji i rezygnacji. Może Wy podsuniecie mi rozwiązanie tego problemu. Ale do rzeczy

Otóż zakupiłem używane M16 z frontrisem od CA, całkowicie stokowa, zadbana, fajna. Niestety po załadowaniu magazynka do pełna kulki natychmiast blokują się w komorze HU, nawet przy całkowicie schowanej gumce. Problem znika, jeśli w magazynku jest maksymalnie kilkanaście kulek. Poczynione przeze mnie kroki:

-Wymiana gumki na Guardera przezroczystego- nadal to samo

-Wymiana dużego dystansera z G&P na typ H- nadal to samo

-Wymiana postrzępionego :bialaflaga: Guardera na gumowy noname z Cymy- minimalna poprawa, mocniejsza gumka toleruje mocniej nabity magazynek.

-Próba z innymi low i mid-capami- nadal to samo, podobnie jak z Hi-capem

-Strzelałem na Guarderach, Exelach, PJ i bodajże na G&G- cały czas to samo.

Czy może to być wina komory? Może nieprawidłowo ustawiony tappet? Czekam na wasze sugestie, może ktoś spotkał się z podobnym problemem w swojej replice? A może wina leży po stronie konwersji od CA, może coś nie do końca pasuje? Strzelam już kilka lat, zmieliłem parę M'ek, ale takiej zagwozdki nigdy nie miałem :D.

Czekam na Wasze odpowiedzi.

Pozdrawiam

Cyku

Edited by cyku
  • 1 year later...

Problematyczna okazała się stockowa, metalowa dysza. Była zbyt krótka, przez co nie dopychała kulek i to właśnie powodowało zacinanie się. Wymiana na uszczelnioną dyszę od G&G pomogło.

Edited by Cyku