gdaiwan Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Witam Jestem dość "zielony" jeśi chodzi o airsoft. Mam swój drugi karabin cm.028, tym razem ze składaną kolbą. Problem jest następujący - gdy podłączam batkę zaczynam naciskac spust, gb wydaje tak wdzięk, jak by chciał a nie mógł ale strzał nie leci. Nie jest to wina batki - sprawdziłem na 3 swoich i ten sam rezultat. Powtarzam to i czasami po kilkunastu/dziesięciu pójdzie w końcu seria, ale wtedy bateria jest tak gorąca, że nie wiem. Ale czasami też jest tak, że te dzwięki gearboxa ucichają i karabin wogóle nie oddaje strzału. Teraz moje pytanie - o co chodzi? Ktoś miał podobną sytuację?rozkręciłem do gb, podokręcałem śrubki ale to nie nie dało. Proszę o pomoc! P.S - jeżeli to nie ten dział czy coś, to przepraszam najmocniej. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Spróbuj wyregulować silnik, może to coś da. Jeśli nie- ślij na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
gdaiwan Posted February 20, 2011 Author Report Share Posted February 20, 2011 (edited) Niestety - broń już nie na gwarancji, wcześniej działała wszystko ok. "Wyregulować silnik"- tzn? :) Edited February 20, 2011 by gdaiwan Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Jeżeli bateria robi się gorąca to znaczy, że kable są do D.... Sprawdź dokładnie cały obwód czy nie ma przetarć itp. Quote Link to post Share on other sites
gdaiwan Posted February 20, 2011 Author Report Share Posted February 20, 2011 Jedyne co znalazłem w przewodach to to : http://img402.imageshack.us/i/dsc00001at.jpg/ zakleiłem izolką. Tylko nic to nie dało. zauważyłem, że to: http://img402.imageshack.us/i/dsc00002go.jpg/ się bardzo nagrzewa kiedy gearbox "dusi" ten strzal. Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 To drugie to bezpiecznik, od razu go wywal i zepnij na krótko. Quote Link to post Share on other sites
gdaiwan Posted February 20, 2011 Author Report Share Posted February 20, 2011 (edited) Zrobiłem tak, połączyłem bezpośrednio - problem nadal pozostaje. Robi takie "cyk" i strzał nie idzie. EDIT: silnik dobrze działa, ten "śróbken" mały napier****la jak mały samochodzik. Tzn, kable ok - co nie ;)? Co w takim razie może być źle w środku GB? rozkręcać go? Edited February 20, 2011 by gdaiwan Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 (edited) jeśli bedziesz go rozkręcał pierwszy raz a nie masz jakiś zdolności mechanicznych to możesz go nie złożyć. na mechbox.com masz filmiki do składania i rozkładania między innymi gb v3. Najpierw pooglądaj a potem rób tak jak tak robili na filmikach, lub oddaj komuś, kto się zna Edited February 20, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 A może zębatki? Jak myślicie? Z moich obserwacji wynika, że silnik musi się o coś blokować, więc może się zębatki z pi.... Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Ja miałem podobnie w giecie, po rozkręceniu okazało się, że głowica tłoka się poluzowała i utknęła w cylindrze. Quote Link to post Share on other sites
gdaiwan Posted February 20, 2011 Author Report Share Posted February 20, 2011 rozkręciłem w pi***, skręcam teraz, jeszcze mechanizm spustowy, zakręce i zobaczymy czy pójdzie. Jak nie to nie wiem..Nowy gb? @forgiel - wydaje mi się, że zębatki w porządku są. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts