Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

tuning gb v.2 od CA

Recommended Posts

Chciałbym wymienić sprężyne z m130 na m140. Mój gb posiada standardowe zębatki CA oprócz tłokowej, która jest wzmocniona. Wymieniony został tłok, głowica tłoka, dysza, okablowanie modelarskie oraz został zamontowany układ MOSFET. Z repliki zostało wystrzelone 5k kulek na sprężynie m130, na zębatkach zębach tłoka oraz zęba silniczka brak jakich kolwiek uszkodzeń. Moje pytanie jest takie czy te konfiguracje wytrzymają sprężyne m140. Karabinek ten ma służyć jako parasnajpera

Stockowe produkty CA co najwyżej mogą posłużyć do sprężyny m120... Jeżeli tłok jest z nowej serii CA to jest dość wytrzymały. Co do szkieletu to też nie jest to wytrzymała część i nie wiem jak długo się oprze sprężynie m140. Zębatki CA niestety jest duża szansa że padną przy tej sprężynie o ile ją udźwigną.

Zmień zębatki na razie, jak szkielet pójdzie się kochać to wtedy pomysł nad nowym ;P

Jest to najtańsza opcja tuningu bo może okazać się, że Twój szkielet jest wyjątkowo wytrzymały. Jednak takie rozwiązanie ma wadę a mianowicie ten szkielecik może puścić akurat na jakimś zlocie ;P

Ja bym Elementa brał tylko jeśli inne są niedostępne. Miałem go (v2), nie wiem czy puścił bo zaraz po zamontowaniu sprzedałem replikę, ale żeby go wcisnąć do MM16 CA musiałem go piłować i nie wyglądał na wytrzymały. Miał sporo nadlewów. Łożyska też wyglądały jak by miały się rozwalić jeszcze w dłoni.

Na razie jedź na starym szkielecie - szkielet jak pęka to można łatwo skontrolować jak ma się emkę. Prostu patrzysz jak wyjmiesz magazynek czy na szkielecie odsłoniętym w komorze pod magazynku nie pojawia się pęknięcie. Jak się zacznie pojawiać na 1 połówce to znak że trzeba wymienić.

Przy montażu chińskich szkieletów w japońskim body i odwrotnie zazwyczaj pojawiają się problemy czasami mniejsze czasami większe - więc wybieraj uważnie.

Edited by kermit