tennessee Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Witam! Pewien czas temu, w mojej replice firmy P&J pękł gear box. Gwarancja jest ważna do kwietnia br. więc wysłałem replikę do serwisu (Taiwangun). Po tygodniu wróciła, wszystko tak jak być powinno. Chłopcy z serwisu dodatkowo przesmarowali mi całość gb oraz gumkę hu. Problemem jest to, że replika wystrzeliwuje co drugą kulkę, a jeśli już przestanie strzelać, to trzeba wypiąć magazynek i wpiąć go jeszcze raz. Na początku pomyślałem że winna temu jest gumka - miała delikatnie postrzępiony kołnierz. Zmieniłem ja na przeźroczystego Guardera. Niestety problem nie zniknął, więc oskarżyłem magazynki. I tym razem moje przypuszczenia mnie zawiodły, bo sprawdziłem około 7 magazynków - przy każdym występował ten sam problem. Posiadam komorę firmy CA w stanie który nie budzi zastrzeżeń, i wątpię że jest to właśnie jej wina. Co więc zostaje? Dysza? Bardzo serdecznie proszę o pomoc, nie omieszkam się odwdzięczyć ;) Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 Jeśli masz stockową metalową komorę hu - spróbuj ją zamontować. Ja z tą komorą od 3 lat uzytkowania nie miałem problemów. A komora od CA w innym karabinku potrafiła podkręcać mi kulki na prawo i lewo ;) Skoro lecą ci dwie kulki, to jest to efekt że w komorze jest za dużo miejsca i z maga pakuje ci po 2 kulki bo tyle sie w komorze miesci. Może poprostu komora jest niedociśnięta do gearboxa? Problem wygląda na poważny ale prawie zawsze jest to jakaś pierdóła. PS. Też mam M16A3 P&J w którym pękł gb ;) Quote Link to post Share on other sites
tennessee Posted February 25, 2011 Author Report Share Posted February 25, 2011 Niestety nie mam już tamtej komory. A co do podawania kulek, to jak strzelam spokojnie na semi około 1 strzał na sekundę, to wszystko jest w porządku. Dopiero jak strzelam na auto, lub szybciej na semi, to po prostu przestaje w ogóle wypluwać kulki. Komora ani nie jest zablokowana, ani kulki nie utykają w lufie. Żeby znowu strzelać trzeba po prostu wypiąć magazynek, załadować jeszcze raz i wtedy da się znowu strzelać. Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 W takim razie sprawdz z innym magazynkiem. Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 Albo zamocuj na stale komorę hop up. Jak to zrobić? Gdy rozbierzesz replike zobaczysz ze komora opiera sie na frontset na sprężynie. Jesli sprezyna nie moze docisnąć wystarczajaco komory hop up, to od drgań wywołanych strzelaniem serią/szybkim pojedyńczym rozszczelnia sie i wpadają po 2 kulki z maga. Wyjmij ta spręzynę i zastap ją pasujacym kawałkiem twardej gumy/plastiku o 2/3 długości sprężyny. Ustabilizuje to komore hu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts