ku_charz Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 zastanawiałem się nad kupnem Cirasa. Znajomi jednak odradzają mi ze względu na pewne problemy z kręgosłupem. Cholernie spodobał mi się on jednak ale cóż, zdrowie ważniejsze. W takim razie (jesli ktoś mógłby mi pomóc) : jaką kamizelkę wybrać, chcę aby przód był podobny do cirasa ( podobny układ ładownic itd.) ale żeby kamizelka była lżejsza, wygodniejsza, bez wkładów, może odkryte plecki. Z góry Merci. [Chcę kamizelkę ale to nie może być CIRAS. Więc posta napiszę w Wątku o CIRASie. Gratuluję logiki.] Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Znajomi mają rację. Poza tym, jeżeli nie masz nosić balistyki to po co CIRAS? Żeby nosić flak pokrowca? Jak problemy z kręgosłupem to tylko beltkit albo lekki chestrig. Cordura 330-500 i heja naprzód. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) Jak chcesz odkryte plecy to beltkit/chest, czyli j.w. Jeśli chcesz podobny rozkład powierzchni transportowej jak w przodzie CIRASa to musi być panel piersiowy (jeśli chodzi o wersję maritime. Jeśli chodzi o land to ciężko raczej z chestem o podobnym rozmieszczeniu, które w tej wersji jest spowodowane sposobem zapięcia). Czyli zostaje Ci RRV, MTG albo coś z MIWO, względnie jakiś custom. Chyba najbardziej układem ładownic, jeśli zakryjemy większość PALSów, będzie podobny MTG, chyba, że wymyślisz coś lepszego i dasz komuś do uszycia. Skoro problemy z kręgosłupem to koniecznie również szerokie szelki + comfortpady. Edited February 23, 2011 by czlowiek6 Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 W takim razie (jesli ktoś mógłby mi pomóc) : jaką kamizelkę wybrać, chcę aby przód był podobny do cirasa ( podobny układ ładownic itd.) ale żeby kamizelka była lżejsza, wygodniejsza, bez wkładów, może odkryte plecki. Przecież w systemie molle ładownice sobie możesz ułożyć jak chcesz? Chodziło Ci zapewne o powierzchnie nośną? Jeśli masz problemy z kręgosłupem to odradzam chesta - tym bardziej jak chcesz na nim przenosić dużo ładownic. Najlepiej zainwestować w beltkita. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts