burbi13 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Siemanko , mam problem w moim AKS74 rk-02 . Problem tkwi w tym że jak strzelam to kulki z komory nie wylatują , jak wylecą to po dwie, czasem się zdarzy że jedna ale max 10m , przy hopku na 0 to i tak blokuje , ale mniej . Gumka dobrze założona i gumka sprawna , dystanser też . Powiedzcie proszę co waszym zdaniem może mi tu nie grać ? Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Lufa za plytko w komorze lub nie masz klocka dystansujacego komore od body (lub jak kto woli - dociskajacego komore do GB). Innymi slowami, dysza wchodzi za plytko. Musisz docisnac komore do GB. Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 okey , klocek jest czyli zostaje mozliwosc lufy zle zlozonej . Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Jeśli przed założeniem gumki, wszystko było ok, to znaczy że coś źle złożyłeś (lufa, gumka, komora) i wina GB to to raczej nie jest. Nowa gumka może mieć za długi kołnierz, dlatego się podwija. Może to tez być wina za dużego dystansera, smaru w komorze HU, za płytko/ za daleko wsadzonej lufy, syfu na lufie, strasznie lipnych kulek. Więcej "grzechów" nie pamiętam. Ogarnij to, jak dalej nie będzie działać, to pomyślimy. Jak coś wal na PW. Edited March 17, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 Si , dzięki za pomoc ;) narazie składam Gb do kupy , zaraz wezmę sie za ponowną rozbiórkę komory ;) Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted March 18, 2011 Author Report Share Posted March 18, 2011 No to tak , kminiłem z tą lufą wkładam po pare razy i to samo , zmieniłem dystanser bo orginalny tzn przezroczysty guarder blokował , ten juz mniej bo kulki juz tak czesto sie nie blokują , lufe wyczyscilem i wgl . No nic wydaje mi sie ze muszę zrobić zakup nowej gumy ... Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted March 23, 2011 Author Report Share Posted March 23, 2011 (edited) To tak mam nową gumke , ale dalej to samo , testowałem moja komore na cymie i dziala jak powinno czyli nie siedzi komota tak jak ma siedziec , ale tam jest taki klocek w ksztalcie litery L i on mi luzno chodzi , wydaje mi sie ze tak nie powinien . Co sadzicie ? Edited March 23, 2011 by burbi13 Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Tak, nie powinien, spróbuj podłożyć jakąś izolację, która unieruchomi ten klocek :wink: Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted March 23, 2011 Author Report Share Posted March 23, 2011 A w nim nie powinno byc takiej sprezyny dociskającej jeszcze? bo wiem ze w Rk06 była ? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Sprawa jest prosta - jak coś się nagle rusza, choć nie powinno to najlepiej podłożyć jakąś izolację, natomiast jak pogubiłeś części to nie pozostaje Ci nic innego jak je odnaleźć/dokupić :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted March 23, 2011 Author Report Share Posted March 23, 2011 Znaczy wiesz bo pytam :p kupilem takiego i nie wiem czy to tak byc powinno . No nic bd kombinowac z izolacja... Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Było dać serwisantowi, który znając życie zrobił by ci to za dwie dychy i było by po sprawie :wink: Kombinuj, kombinuj :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted March 23, 2011 Author Report Share Posted March 23, 2011 Wiesz nie mam w poblizu ... A za przesylke to bym zabulił ;D ale wiesz zasada prób i błedów i dojde co i jak :PP ale no nic dzieki Ziomkeczku za pomoc ;D jak podziala to wielkie dzieki ;D odezwe sie jutro bo teraz to troche ciemno :P Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted March 24, 2011 Author Report Share Posted March 24, 2011 Dobra naprawilem , byl to głupi bład zle załozona dysza xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts