Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Znów problem z AK

Recommended Posts

Siemanko , mam problem w moim AKS74 rk-02 . Problem tkwi w tym że jak strzelam to kulki z komory nie wylatują , jak wylecą to po dwie, czasem się zdarzy że jedna ale max 10m , przy hopku na 0 to i tak blokuje , ale mniej . Gumka dobrze założona i gumka sprawna , dystanser też .

Powiedzcie proszę co waszym zdaniem może mi tu nie grać ?

Jeśli przed założeniem gumki, wszystko było ok, to znaczy że coś źle złożyłeś (lufa, gumka, komora) i wina GB to to raczej nie jest. Nowa gumka może mieć za długi kołnierz, dlatego się podwija. Może to tez być wina za dużego dystansera, smaru w komorze HU, za płytko/ za daleko wsadzonej lufy, syfu na lufie, strasznie lipnych kulek.

Więcej "grzechów" nie pamiętam. Ogarnij to, jak dalej nie będzie działać, to pomyślimy. Jak coś wal na PW.

Edited by Jacek GROT

No to tak , kminiłem z tą lufą wkładam po pare razy i to samo , zmieniłem dystanser bo orginalny tzn przezroczysty guarder blokował , ten juz mniej bo kulki juz tak czesto sie nie blokują , lufe wyczyscilem i wgl . No nic wydaje mi sie ze muszę zrobić zakup nowej gumy ...

To tak mam nową gumke , ale dalej to samo , testowałem moja komore na cymie i dziala jak powinno czyli nie siedzi komota tak jak ma siedziec , ale tam jest taki klocek w ksztalcie litery L i on mi luzno chodzi , wydaje mi sie ze tak nie powinien . Co sadzicie ?

Edited by burbi13